Sergej Jakirović i Mislav Karoglan

 VOJKO BASIC Cropix
ILIJA LONČAREVIĆ

‘Ni jedan trener svijeta ne može garantirati da će preživjeti splitsku priču. To je problem države i pravosuđa‘

Neka se naši suci zapitaju zašto ne sude dobro kao stranci, kaže iskusni stručnjak
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. travanj 2024. 07:59

Evo kako je iskusni stručnjak Ilija Lončarević doživio splitski derbi polufinala Kupa, priču oko Mislava Karoglana, nerede nakon utakmice...

- Ostavka ili otkaz Mislavu Karoglanu nemaju nikakvog smisla. Hajduk je dozvolio da živi pod velikim pritiskom navijača i javnosti. Niti jedan trener na svijetu, makar da je bolji od svih, ne može garantirati da će tu ukupnu priču oko splitskog kluba preživjeti. Definitivno je preveliki pritisak na igrače, trenere, na sve u klubu da bi nešto ispalo dobro. Ali, klub je krivac što si je to dozvolio. Kad je takav pritisak ne dnevnoj bazi, onda se ne može zaustaviti i na kraju sve ispadne loše. Tu je problem države, policije i pravosuđa, nisu u stanju zaustaviti te sve događaje koji su vezani uz Hajduk. S tim da policija puno toga napravi dobroga, ali pravosuđe svoj posao na napravi kako treba. Karoglan i igrači su samo taoci kompletne priče oko splitskog kluba. Hajduk mora stati na svoje noge jer je bitan za hrvatski nogomet - kaže Lončarević.

Kad se radi o Dinamu, kazat će...

- U Maksimiru se pokazalo ono najvažnije, da se momčadi i treneru mora dati vremena. Jakirović je imao novosklopljenu momčad, trebalo mu je vremena za posložiti stvari. Sad je uspio i Dinamo je s dvije pobjede na Poljudu u igri za oba trofeja. Međutim, postoji i razlika između Dinama i Hajduka. Modri su se naučili nositi s teškoćama i uzimati titule, Hajduk nije.

Drugo polufinale, Lokomotiva i Rijeka?

- Lokomotiva je propustila šansu. Rijeka u Kranjčevićevoj nije bila na svojoj razini. Nema to veze s terenom, koji je bio isti za obje momčadi. Takav teren ne odgovara ni Lokomotivi, kao ni Rijeci. Vjerojatno je i trener Sopić kalkulirao, razmišljao je sigurno o derbiju s Hajdukom. Lokomotiva nije bila na visokoj razini da to iskoristi.

Lončarević je nešto htio kazati o stranim sucima.

- Nije u redu da strani suci sude samo derbije Dinama, Hajduka i Rijeke jer se može postaviti pitanje regularnosti. Na dvije utakmice Hajduka i Dinama imali smo odlično suđenje. Zar sad drugi klubovi u Hrvatskoj ne mogu kazati "zašto mi nemamo tako dobro suđenje"? Neka se naši suci zapitaju zašto oni ne sude tako dobro kao stranci?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 08:00