Awaziem je prošle sezone igrao u turskom Alanyasporu, također kao posuđeni igrač Boaviste

 ORHAN CICEK Anadolu Agency Via Afp
PREMA TRANSFERMARKTU

Nigerijski stoper je najvrjednije ovoljetno pojačanje u hrvatskom nogometu! Pogledajte tko je sve u TOP 5

U ponedjeljak je u Splitu predstavljen novi igrač Hajduka, 25-godišnji reprezentativac Nigerije
Piše: SNObjavljeno: 01. kolovoz 2022. 22:51

Chidozie Awaziem je novo pojačanje Hajduka. Ovaj 25-godišnji reprezentativac Nigerije stigao je na posudbu na Poljud iz portugalske Boaviste igra na poziciji stopera, ali se zna snaći i kao desni bek, odnosno zadnji vezni, a prema reputaciji koju ima mogao bi biti veliko pojačanje za ‘Bile‘.

Gledajući samo stanje na Transfermarktu, Awaziem je najvrjednije ovoljetno pojačanje u SuperSport HNL-u. Naime, on je procijenjen na 4 milijuna eura što je najveća vrijednost nekog od ovoljetnih pojačanja hrvatskih prvoligaša.

image

Chidozie Awaziem

Robert Matić/Hajduk.hr

Kako stvari trenutno stoje, Dinamo je pogodio sa svoja tri pojačanja, ali niti jedan od njih nije vrijedan kao Awaziem. U TOP 5 se, dakle, još nalaze Boško Šutalo i Josip Drmić koji su procijenjeni su na 3 milijuna. Awaziemov suigrač, Toni Borevković, također je došao u Hajduk na posudbu iz portugalske lige, a Transfermarkt i njega procjenjuje na 3 milijuna eura. A najvrjednijih pet zatvara dinamovac Robert Ljubičić (2,5 milijuna eura).

Matej Mitrović se vratio u Rijeku, ali nažalost i odmah otišao na operaciju, a njegova vrijednost je 1 milijun eura. Mateo Pavlović je ‘težak‘ 900 tisuća, a Alen Halilović 400 tisuća eura. Pablo Alvarez je procijenjen na 550 tisuća eura. Gorica je iz Barcelone dovela Moussu Waguea koji je procijenjen na 1,5 milijun eura, a Istrini Dario Maresic i Advan Kadušić ‘koštaju‘ 700 tisuća.

Awaziem po vrijednosti dijeli 14. mjesto lige. Najskuplji su Dinamovci Luka Ivanušec (12,5 milijuna), Mislav Oršić (10 milijuna), Dominik Livaković (8,5 milijuna) i Josip Šutalo (8 milijuna), a slijede Marko Livaja (7,5 milijuna), Arijan Ademi (6,5 milijuna), Bruno Petković (6 milijuna), Filip Krovinović (5 milijuna), Rasmus Lauritsen (5 milijuna), Lukas Kačavenda (5 milijuna), Stipe Biuk (4,5 milijuna), Dion Drena Beljo (4,5 milijuna) i Ivica Ivušić (4,5 milijuna). S Awaziemom 14. mjesto dijeli Kristijan Lovrić čija je vrijednost također 4 milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 18:15