GORAN MEHKEK Cropix
BIVŠI IGRAČ BIJELIH:

‘Nije više Dinamo tako moćan kao što je bio. Pogodile su ga promjene, sad Hajduk treba tražiti svoju priliku‘

‘Ostali željno čekaju takvu situaciju i pokušat će napokon skinuti Plave s trona‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 23. srpanj 2023. 14:42

Bivši Hajdukov nogometaš, Šibenčanin Nikica Cukrov, ovako je prokomentirao maksimirski derbi:

- Odlučile su velike pogreške. Najprije Ferro, pa onda Petković i Livaković i sve je otišlo na Hajdukovu stranu. Splićani su bili borbeni, nešto su pokušavali napraviti, međutim teško su većim dijelom dvoboja parirali Zagrepčanima. Dinamo je imao inicijativu, igru, posjed lopte, ali na kraju je platio danak grubim pogreškama. Takve se utakmice događaju u nogometu, nije neobično da bolja momčad na kraju ne pobijedi - kaže Cukrov.

Je li Hajduk pokazao šampionske naznake?

- Rano je još bilo što prognozirati, tko zna što će se događati do kraja prijelaznog roka. Hajduku su došli neki novi igrači, treba im vremena da se uklope. A vidjet ćemo tko će napustiti Dinamo, hoće li dovesti adekvatna pojačanja, više nema ni širinu rostera kakvu je prije imao... Zasad mi se čini da će Dinamo biti u novoj sezoni slabiji nego što je bio posljednjih godina, osjeća se da su se dogodile promjene na svim klupskim razinama. Nije više Dinamo tako moćan kao što je bio, onaj Dinamo koji je sve kontrolirao i sve imao u svojim rukama. Maksimirski je klub u jednom trenutku sve zaokružio, stvorio je uspješnu cjelinu i vladao je. Bio je nedodirljiv, moćan, imao je najbolje igrače, prodavao ih je za velike novce, a dovodio je adekvatne zamjene. Sad se vidi da nije baš tako lako prodati igrača u bogatom transferu, kao što se to ranije radilo, čini se da u Maksimiru sad imaju manje novca nego prošlih godina. I u tim promjenama koje su pogodile Dinamo sad Hajduk treba tražiti svoju priliku, vrebati svoju šansu.

Što vas je najviše zadovoljilo kod Hajduka?

- Želja, energija, jak trkački dio, kao i taktička disciplina. Ali, nedostajalo je kreacije i dobrih pojedinačnih rješenja u igri prema naprijed, igrači moraju na sebe preuzeti odgovornost i hrabro krenuti prema suparničkom golu. Vezni igrač ne smije se samo vrtjeti na mjestu i vraćati loptu stoperu, nego mora pogledati prema naprijed i povući tu loptu 10-20 metara!

Hoće li utrka za naslov prvaka biti neizvjesna?

- Hoće, poglavito stoga jer je Dinamo znatno nemoćniji nego što je bio. A ostali željno čekaju takvu situaciju i pokušat će napokon skinuti Plave s trona, borbenošću i voljom nadoknađivat će manjak kvalitete - smatra Cukrov.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 20:51