Patric Pfeiffer

 TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
POLJUDSKI MERCATO

Nijemci tvrde: Hajduk dovodi stopera iz druge lige, bio bi jedan od najviših igrača na Poljudu

Hajduk trenutno ima šest stopera, od kojih su dva posuđena, a dvojici ugovor ističe na kraju sezone
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. prosinac 2022. 21:44

U njemačkim medijima plasirana je informacija da će u Hajduk na posudbu iz drugoligaša Darmstadta stići 23-godišnji stoper Patric Pfeiffer. Za Darmstadt je ove je sezone odigrao 17 utakmica sa četiri postignuta pogotka. Stoper visok 196 centimetara ugovor sa Darmstadtom traje mu do kraja sezone, ali ne želi produžiti, stoga u Darmstadtu traže nova rješenja.

U tom aspektu čudno zvuči da bi došao na posudbu s obzirom da mu ugovor traje još šest mjeseci, a uz to Hajduk već u kadru ima dva posuđena stopera (Borevković i Awaziem). No, tek treba vidjeti što će uopće biti od toga posla kojeg na Poljudu zasada ne žele komentirati. Patric Pfeiffer je inače Ganac rođen u Hamburgu, u HSV-u je prošao omladinski pogon, ali je prije tri godine preselio u Darmstadt gdje i danas igra.

image
SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp

Hajduk u svom kadru ima trenutno šest stopera, od kojih su dva posuđena, a dvojici ugovor ističe na kraju sezone. Borevković i Awaziem su na posudbi, dok su Simić i Dimitrov pred ulaskom u zadnjih šest mjeseci ugovora. Pored njih Hajduk ima nominalno prvog stopera Eleza koji se muči sa ozljedom kuka, te 18-ogodišnjeg Prpića koji je počeo ulaziti u prvu momčad. Jasno, ima i Luku Vuškovića koji će tek krajem veljače napuniti 16. godina i time stćei pravo nastupa za prvu momčad u službenim utakmicama.

Stoperski kadar je naizgled širok, ali za sljedeću sezonu Hajduk nema definirane stopere s obzirom da su čak četvorica iz kadra sa istekom na kraju prvenstva. Je li Pfeiffer zaista stvarno pojačanje znat će se sigurno sljedećih dana, jer očito je da u Darmstadtu ne želi ostati, a Hajduk bi se ipak trebao riješiti nekog od stopera ako želi definirati tu poziciju dolaskom nekog novog igrača.

Visoki Ganac uistinu zvuči kao potencijal, igrač sa 23 godine, sa iskustvom igranja u Drugoj njemačkoj ligi sigurno ima mjesta u Hajduku, ali pitanje je kako Bijele žele razvijati vlastite talente pored niza stopera iz dopunske selekcije. Puno pitanja, ali i odgovori će sigurno brzo doći.

U svakom slučaju, zanimljiv je materijal Pfeiffer.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 06:20