DAMIR SKOMRLJ Cropix
PRVA ČETVRTINA PRVENSTVA

Nikad niti jedan Hajdukov trener u Ligi 10 nije napravio to što je uspjelo Gattusu

Bijeli predvode hrvatsku nogometnu karavanu s 21 osvojenim bodom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. listopad 2024. 12:32

Prvi je krug Hajduk završio u ulozi lidera SHNL-a s dva boda viška ispred Dinama i Rijeke. Odlično prolazno vrijeme za listopad, ali pobjednik je onaj tko prvi u svibnju prođe ciljem.

U apsolutnom broju Gattuso je ostvario najviše bodova, ali Hajduk je i prošle sezone imao isti učinak nakon devet utakmica. Odigrali su Bijeli tada prvi krug s utakmicom manje osvojivši 18 bodova za poravnanje s Rijekom, uz dva boda viška ispred Dinama. Već u sljedećem kolu, u devetoj utakmici sezone, svladali su Modre u poljudskom derbiju, pojačavši prednost na +5, s tim da je Dinamo imao utakmicu manje u odnosu na Bijele. Time je i Leko u devet susreta uzeo 21 bod, ali je već “zagazio” u drug krug.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Proteklih godina često su se odgađale utakmice na startu sezone, pa se prvi krug redovito završavao s nejednakim brojem odigranih dvoboja. Prije pet godina Hajduk je također bio lider, ali i tada s bodom više i utakmicom viška u odnosu na Modre.
Triput je Hajduk prvi krug Lige 10 završavao na prvoj poziciji, ali nikad dosada nije skupio 21 bod. Burić i Tudor su prvi krug završili s 19 bodova, a opisani Leko s osam utakmica uzeo 18 prošle sezone.

Međutim, Gattuso ipak ima jednu posebnost. Prvi je neporaženi trener nakon devet kola u Ligi 10. Šest pobjeda i tri remija njegov je učinak vrijedan prvog mjesta, ali bitno je reći, što je najvažnije, da je Talijan uspio spojiti i rezultat i plasman. Jer, ništa ne znači ni najbolji učinak ako je konkurencija bila još impresivnija. Ovog puta Gattuso je zaustavio i konkurente u međusobnim dvobojima.

Tri najbolja učinka Hajduka u Ligi 10 nakon prvog kruga

SEZONA 2024./25.

Hajduk 21 (1. mjesto) - trener Gattuso

SEZONA 2023./24.

Hajduk 18 (1. mjesto) - trener Leko

SEZONA 2019./20.

Hajduk 19 (1. mjesto) - trener Burić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. listopad 2024 12:32