Transparent Torcide 'Mrzin Dinamo'

 MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
OGLASIO SE DINAMO

‘Nikad više Torcida to neće napraviti na našem stadionu! Livaja? Očekujemo reakciju HNS-a i policije!‘

U Dinamu podsjećaju kako je HNS reagirao u slučaju privatnih poruka suca Ivana Bebeka...
Piše: SNObjavljeno: 06. prosinac 2021. 18:50

Dan nakon derbija oglasili su se i iz Maksimirske. Reagirali su na snimke koje kruže društvenim medijima na kojima Livaja i Subašić u navijačkom zanosu pjevaju 'Mrzin Dinamo, srpsko ime to', a osvrnuli se i na veliki transparent 'Mrzin Dinamo', koji se kočoperio na južnoj tribini stadiona, tribini koju je okupirala Torcida.

Evo što u svom službenom priopćenju kažu odgovorni u Maksimiru:

'GNK Dinamo najoštrije osuđuje jučer izraženi govor mržnje prema našem Klubu, prvo iskazan kroz transparent „MRZIN DINAMO“, a zatim i kroz izraze mržnje koje su u zračnoj luci Split, a onda i na drugim mjestima javno iskazali igrači Hajduka.

Transparent „MRZIN DINAMO“ je unesen na prijevaran i podmukao način, pri čemu su službene osobe Hajduka iskoristile dobronamjernost GNK Dinamo kao organizatora utakmice, koji je poštujući našeg jučerašnjeg protivnika dozvolio unošenje drugačijeg navijačkog transparenta, a ne ovog uvredljivog sadržaja. Ono što je sasvim SIGURNO JE TO DA U BUDUĆIM UTAKMICAMA između Dinama i Hajduka pripadnici navijačke skupine Torcida neće više moći unijeti niti jedan svoj transparent i poruku na naš stadion.

Što se tiče skandiranja igrača Hajduka koji su svojim „pjesmama“ promovirali uvredljiv i neprimjeren govor u javnom prostoru, očekujemo od HNS-a, kao ovlaštenog pokretača disciplinskih postupaka da u najkraćem roku poduzme sve kao u nekim recentnim slučajevima kada su nečije privatne poruke iskorištene za višemjesečne suspenzije. U ovom konkretnom slučaju nije se radilo o privatnim porukama nego javnom prostoru, i u potpunosti odgovara razlozima za pokretanje disciplinskih postupaka protiv onih koji su to učinili. Isto tako, očekujemo i od policije da provede izvide i utvrdi elemente prekršaja i/ili kaznenog djela i procesuira počinitelje", priopćili su iz Dinama.

Linker
24. ožujak 2022 04:17