JOSKO PONOS Cropix
ODJECI NOVOG KIKSA

Nisu krivi igrači i trener Hajduka, za junačko zdravlje treba upitati Jakobušića i čovjeka samodopadnog nadimka

Livaja je spasio Hajduk od poraza, a Karoglan je prihvatio ulogu žrtvenog jarca...
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 19. rujan 2022. 08:25

Hajduk - Istra 2-2, "bijelima" poraz, zbog minusa od dva boda, "zelenima" pobjeda, jer osvojeni bod odjekuje trijumfalno poslije 15 uzastopnih pobjeda splitske momčadi na Poljudu. Razočaranja navijača su velika, još jedan kiks "bijelih" izazvao je i one najvjernije na žestoke prosvjede. Zvižduci i neugodna skandiranja čuli su se još krajem prvog poluvremena, a kada je sudac Kolarić odsvirao kraj "bijeli" su morali pokunjeno stajati pred "torcidašima".

Hajduk nastavlja teško kuburiti protiv objektivno slabijih: u ovom prvenstvu protiv Šibenika (1-1), pa sada Istre (2-2), prošle sezone odlučni gubitci bili su neriješeni omjeri u Puli (1-1) i Koprivnici (0-0). Eto, tu je bitna razlika između Dinama i Hajduka, "modri" prolaze, dok "bijeli" zapinju u dvobojima sa klubovima s "malima".

Dva velika kiksa

Ali reda radi, odmah treba naglasiti da su Istrijani bili ravnopravan protivnik, da su igrali taktički izvanredno, hrabro, ulazili u otvoreno nadmetanje, ponašali se samouvjereno kao rijetko koja momčad u Splitu.

Hajduk je, opet, spasio genijalac Livaja, njegova dva gola na efektan, može se kazati doslovno umjetnički način, bila su spasonosna za jedan bod. Livaja poslije utakmice:

- Primili smo dva jeftina gola, možemo kazati da smo ih Istranima poklonili. Na kraju je rezultat pravedan.

Zaista, dogodila su se dva nenamjerna kiksa Melnjaka i Borevkovića, ali s druge strane ne može se poreći da su udarci Ercega (pogotovo) i Boultama izvedeni jako dobro, tako da je Kalinić bio nemoćan.

Trener Hajduka Mislav Karoglan upozoravao je na način igre gostiju, tumačio je kako njegovi prvotimci moraju biti strpljivi, da moraju onemogućiti istarski vez u manevru…

- Ovo je bila specifična utakmica, pokušao je objasniti Karoglan. Imali smo dosta ozljeda, izgledali smo neuredno. Ali sve loše preuzimam na sebe, igrači su dali sve koliko su mogli.

Žrtveni jarac

Karoglan je prihvatio ulogu žrtvenog jarca čak i kod kardinalne greške Melnjaka kada je početnički odigrao paralelnu loptu i dodao Ercegu, koji je potom postigao golčinu.

Može se te geste Karoglan, pa i njegove odgovore na brojna pitanja (primjerenija od dugih litanija Dambrauskasa), ocijeniti kao simpatične. I ne treba tražiti Karoglanovu odgovornost za kiks, jer je najednom gurnut u probleme, tako da ga ipak treba pustiti voditi momčad.

A za junačko zdravlje treba priupitati predsjednika Lukšu Jakobušića, pogotovo sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa, koji se instagramu samodopadno predstavlja nadimkom "Niko Mr Football"...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:14