NK Tehničar Cvetkovec danas dočekuje Hajduk

 Zvonimir Markač/klikaj.hr
POSEBAN DOGAĐAJ

Nogometna fešta u selu od 153 stanovnika, oprašta se bivši napadač Hajduka: ‘Sam sebi sam ovo obećao‘

‘Moramo priznati da su Hajduk i sva ta priča oko njega sigurno utjecali na naše posljednje rezultate‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. listopad 2022. 12:27

Tehničar iz Cvetkovca osnovan je 1974. godine, a ime je dobio po tada poznatoj tvrtki za servis uredske opreme. Jedan od igrača-osnivača bio je zaposlen tamo, te je sa šefom “dogovorio” da će Tehničar kupiti prvu garnituru dresova i kopački, ali klub mora nositi njihovo ime.

- Kako to već biva, od obećanih dresova i kopački nije bilo ništa, prve dresove nam je kupio seoski AFŽ, odnosno društvo žena. Iako od Tehničara nismo dobili ni dinara, ime nikad nismo mijenjali - priča nam Josip Joža Mađarić.

On je alfa i omega Tehničara, iako nema formalnu funkciju u klubu. Riječ je o poznatom odvjetniku čije je odvjetničko društvo Mađarić i Lui jedno od najjačih u državi, a nogomet mu je velika strast.

Izazovna organizacija

- Prije kojih 12 godina okupili smo se mi, bivši nogometaši, i odlučili nešto od Tehničara napraviti. Prvo smo koliko-toliko uredili i malo proširili klupske prostorije, pa smo napravili novi travnjak i ogradu, a paralelno s tim dizali smo se od najnižeg županijskog ranga prema višim ligama. Uspjeli smo okupiti ekipu koja je igrala dopadljiv, napadački nogomet, tako da su to prepoznali i ljubitelji nogometa iz okolnih mjesta, posebice ludbreškog kraja. Uvijek smo, usprkos činjenici da smo malo selo, imali više nego dobru posjetu na utakmicama, daleko veću od mjesta i gradova s kojima smo igrali u istoj ligi - objašnjava Mađarić.

Prema posljednjem popisu, Cvetkovec ima tek 153 stanovnika, a Tehničar je to selo na glavnoj prometnici između Koprivnice i Ludbrega učinio nacionalno poznatim zahvaljujući ogledu s Hajdukom. U prošloj sezoni osvojili su Županijski kup i naslov prvaka 4. nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, po treći put u četiri sezone. Bili su dvaput četvrti u Trećoj HNL Sjever, no spustili su se rang niže jer nemaju dovoljno mlađih kategorija.

- Ovo je bez sumnje velik, najveći događaj i uspjeh u skoro polustoljetnoj povijesti kluba, nismo sigurni da ćemo ga uspjeti ponoviti. Organizacija ovakve utakmice veliki je izazov za nas kao klub, nadamo se da će s nekog sigurnosnog aspekta sve proći u najboljem redu. U natjecateljskom pogledu želimo pružiti dostojan otpor Hajduku, nemamo nikakvih nerealnih očekivanja, ali Bože dragi: događaju se i Gzire, Duga Sela itd., pa se nije zabranjeno nadati...

image

Kruno Lovrek

Luka Krušec/klikaj.hr

A od aktivnog igranja nogometa danas će se oprostiti veliki Kruno Lovrek, bivši napadač Hajduka koji se posvetio trenerskim izazovima.

- Današnji Tehničar zasigurno ne bi bio tako uspješan da Lovrek nije u njega utkao svoje zrele igračke godine, na tome mu iskreno zahvaljujemo - ističe Mađarić.

Lovrek bolju priliku za oproštaj nije mogao ni zamisliti.

- To sam, ajmo reći, sam sebi obećao. Kad smo nakon utakmice s Mladosti iz Petrinje čekali sljedećeg suparnika, rekao sam da ću se oprostiti ako dobijemo Hajduka. Razlog je i u tome što sam preuzeo trenersku ulogu nakon odlaska Romana Sovića u Školu nogometa Slavena Belupa. Od tada ni ne treniram, ni ne igram, pa se baš sve lijepo poklopilo - rekao je Kruno, koji vodi brigu i o Školi nogometa Tehničara.

Kako najavljuje utakmicu iz trenerskog kuta?

Bez opterećenja

- Mi nemamo apsolutno nikakav imperativ, svoje smo napravili samim ulaskom u ovu fazu natjecanja u Kupu. Naravno, sportski se nadati, ali s kojom god ekipom da dođe, Hajduk je apsolutni favorit. Sve osim njihovog prolaska bilo bi veliko iznenađenje. Nećemo se mi unaprijed predati, podrazumijeva se da ćemo dati sve od sebe i probati što duže držati pozitivan rezultat, ali nismo opterećeni.

Što najviše pamti iz svojih dana u Hajduku?

- Pamtim gotovo sve utakmice, ali proslava posljednjeg naslova prvaka i dva derbija s Dinamom ostali su mi najupečatljiviji.

Tko bi rekao da će Bijeli tako dugo čekati na novi naslov...

- Da, i tko zna koliko još...

No, danas je tema Kup, bit će to pravi spektakl za sve gledatelje.

- Hvala Slavenu koji nam je predložio da igramo na koprivničkom stadionu, ali u klubu smo zaključili da je ipak najbolje da igramo u Cvetkovcu. U srijedu pišemo povijest, ovo je sigurno najveća utakmica Tehničara u povijesti, tko zna hoće li se neka slična igrati u bližoj budućnosti.

Malo ste rezultatski kiksali u posljednje vrijeme, to je vjerojatno cijena ovako velike utakmice?

- Moramo priznati da su Hajduk i sva ta priča oko njega sigurno utjecali na naše posljednje rezultate. Čuvali smo teren pa smo s Pitomačom igrali u Legradu, dogodile su nam se i neke ozljede, peh za pehom. Sve što je prošle godine išlo u našu korist, sad ne ide. Sigurno da nitko ne pita za Garić ili Bratstvo, svi pitaju samo za Hajduk i to nam je poremetilo ritam i sve ostalo. No, što je tu je.

Lovrek za kraj:

- Ako bude lijepo vrijeme, očekujemo između tri i pet tisuća ljudi. Vjerujem da će svi pronaći svoje mjesto. Neka svi uživaju, bit će prava nogometna fešta, a rezultat je u drugom planu!

Linker
21. travanj 2024 10:17