DAMIR KRAJAC Cropix
ČOVJEK SA ZADATKOM

Novi akter ulazi u poljudsku sapunicu, zbog njega Bilića čekaju dva pitanja

Nema novca za pojačanja, ali ima za sportskog direktora iz Francuske
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. rujan 2024. 20:04

U teške odnose tužne "poljudske sapunice" ovog tjedna ulazi novi akter, sportski direktor Francois Vitali. U startu predsjednika Bilića čekaju dva pitanja glede angažmana Francuza. Prvo se odnosi na planiranu smjenu, a drugo na plaćanje sportskog direktora stranca.

Za pojačanja nije bilo ni novca, ni odobrenja, ali te stavke nisu problem kad se dovodi prvi čovjek struke iz Francuske, koji osim plaće zahtijeva i trošak kompletne dnevne logistike (smještaj, hrana).

Angažman prati i planirana smjena jer kontakt s Vitalijem nije uspostavljen prošlog utorka, Hajduk je Francuza imao kao jasno rješenje za Kalinića, kojem je već tjednima prije toga sat otkucavao posljednje minute angažmana na Poljudu.

image

Francois Vitali

NICOLAS MAETERLINCK/AFP/PROFIMEDIA

Što će raditi Vitali, kakva je strategija koju je predsjednik vezao uz dolazak novog sportskog direktora, što je najavio kao promjenu nakon otkaza Kaliniću? Pitanja sama dolaze jer ispred Francuza su tri i pol mjeseca do početka zimskog mercata, a pritom je predsjednik na svojoj posljednjoj presici prošle srijede jasno poručio "neće se novi sportski direktor miješati u rad trenera".

Ali da ne idemo toliko daleko, u utorak je utakmica u Grubišnom Polju, u subotu Gorica na Poljudu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će klub u poljudskoj svlačionici predstaviti novog sportskog direktora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 20:05