VOJKO BASIC Cropix
MAGIČAN IGRAČ

Novog junaka Hajduka već skautiraju europski velikani. Može pokriti oba krila, a njegove lopte vrijede kao gol

Ivan Leko ga je već ove zime vidio kao rješenje, pitanje je vremena kad će mu dati priliku
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. travanj 2023. 23:06

Zabio je Manchester Cityju, asistirao za pogodak u Dortmundu i naposljetku priredio dvije ključne akcije za vodstvo Hajduka 2:0 u polufinalnoj pobjedi kontra Milana. Roko Brajković je veliki junak Hajduka. Ne samo u Ženevi, već i u prethodnim dvobojima. Igrač koji ima sjajan pregled, ima lopte s "očima", ali zna i zabiti. Njegove asistencije nisu "pola gola", to su golovi. Antunoviću protiv Borussije, Vrciću i Pukštasu protiv Milana. Nije HNL, nije domaći Kup, riječ je o utakmicama na najvišoj razini. Roko Brajkovića definitivno ima "ono nešto".

Rođen je 3. srpnja 2005. godine, za dva i pol mjeseca postaje punoljetan, ali najveći klubovi Europe dobro su ga upamtili. Igrač koji onakvom lakoćom prolazi pokraj braniča Milana, takav potencijal zaslužuje veliku pozornost. Leko je već ove zime u Brajkoviću vidio rješenje na lijevom bočnom. Doduše ne prvo, već alternativno, ali Brajković je "debelo podcrtan" i kod glavnog trenera Bijelih.

image
VOJKO BASIC Cropix

Kod Budimira igra Brajković krilnog, u polufinalu je briljirao na desnoj strani, premda je lijevo krilo njegova pozicija. Ali dva prijelomna poteza u Ligi prvaka mladih napravio je na desnoj strani, desnom nogom. Odličan u prolazu "jedan na jedan", ali kvalitetan je i prilikom izvođenja prekida. Premda je Pukštas osvojio mnoga srca, premda će puno navijača istaknuti mladog Amerikanca kao prvo ime dvoboja s Milanom, najvažnije trenutke susreta potpisao je Brajković. Igrač koji je s osam godina došao iz Solina na Poljud prometnuo se u jednog od najvažnijih nogometaša velike juniorske generacije. Prije godinu dana u Hajduku su s Brajkovićem produljili ugovor, sačuvavši time zanimljivog igrača do kraja 2024. godine. Jer inozemni skauti ozbiljno su kucali na vrata jako interesantnom krilnom napadaču, reprezentativcu Hrvatske U-19.

Nakon pobjede u Dortmundu, Brajković je poručio "imali smo hladnu glavu i vruće srce". Pobjednički recept ponovili su u Ženevi, ali nije kraj, Još nisu završili posao. Za ponedjeljak vrijedi ista rečenica koju je medijima ponudio nakon eliminacije Borussije.

- Još nismo svjesni što smo napravili, a kada postanemo svjesni, onda ćemo htjeti otići do kraja.

Kraj stiže u ponedjeljak, za Brajkovića i suigrače još jedna utakmica "hladne glave i vruća srca". Jedna, krune vrijedna! Sigurno je Brajković i za finale sačuvao koju čaroliju iz svog magičnog repertoara. Nakon asistencija, možda pogodak...

Linker
18. svibanj 2024 13:37