Dinamo nije pobijedio Hajduk u niti jednoj utakmici koju je sudio Pajač

 JAKOV PRKIC Cropix
SADA SE SVE ZNA

Objavljeno tko sudi najveći hrvatski derbi: Hajduk dobio suca s kojim nikada nije izgubio od Dinama

Zanimljivo je kako je isti sudac dijelio pravdu i u prvom ovosezonskom ligaškom derbiju
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2023. 10:19

SuperSport HNL je došla do drugog najvećeg derbija u sezoni. U nedjelju u 18 sati na Poljudu igraju Hajduk i Dinamo, a Hrvatski nogometni savez je odredio suca za taj dvoboj.

Riječ je o Igoru Pajaču, 37-godišnjem sucu iz Svetog Ivana Zeline, a zanimljivo je kako je on sudio i prvi ovosezonski sraz između Dinama i Hajduka u kojem je splitski klub pobijedio s 2:1. Ta je utakmica na neki način označila i početak kraja Igora Bišćana na klupi Dinama.

Pajaču će ovo biti šesti put da sudi najveći hrvatski derbi, a zanimljivo je kako je on sretan sudac po - Hajduk. Splitski klub do sada niti jednom nije izgubio od Dinama u utakmicama u kojima je sudio Pajač. Prvi takav ogled bio je u svibnju 2021. kada je na Poljudu bilo 1:1. Nešto manje od godinu dana kasnije, u travnju 2022. Hajduk je na Poljudu pobijedio s 1:0, a prošle godine je Pajač još dva puta bio glavni arbitar derbija - Superkupu je završio rezultatom 0:0 te je Dinamo slavio nakon jedanaesteraca, a tehnički se ta utakmica vodi kao remi. Remijem je završila i utakmica u listopadu prošle godine, samo s rezultatom 1:1.

Pomoćni suci u nedjelju će biti Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina), četvrti sudac je Zdenko Lovrić (Đakovo), VAR sudac Marin Vidulin (Kanfanar), a AVAR Goran Pataki (Đakovo). Delegat je Ivan Smokrović (Rijeka), a kontrolor Tomislav Petrović (Osijek).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 03:59