ANTE CIZMIC Cropix
TALIJANI U ‘ČEKAONICI‘

Odbijenica s Poljuda, Lukša Jakobušić nije prihvatio ponudu koju ima na stolu za Stipu Biuka

Tuttomercato donio je sinoć vijest po kojoj je Sampdoria jako blizu dovođenja Stipe Biuka (19)
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. rujan 2022. 07:38

U vijesti piše da bi talijanski prvoligaš posudio mladog napadača Hajduka s obvezom otkupa, koji se kreće u rasponu od pet do šest milijuna eura. Posudbu bi Sampdoria platila milijun eura, a onda bi na kraju sezone imali obvezu otkupa Biuka za pet milijuna, pod uvjetom da ostanu u Serie A. U slučaju da ispadne iz lige Biuk bi se vratio na Poljud.

Detalje ponude o kojoj piše Tuttomercato ne znamo, istina je da je ponuda stigla na Poljud, ali i da su u ovom trenutku male šanse da se onda doista i dogodi. Lukša Jakobušić - kažu naši izvori - drži da ponuda nije dovoljno dobra, te neće pustiti najpotentnijeg igrača na tržištu po takvoj cijeni.

Doduše, danas je zadnji dan prijelaznog roka u većini europskih zemalja, a iza Hajduka je ljeto bez ijednog izlaznog transfera, što izaziva određeni broj upitnika, jer Splićani su u ovu godinu ušli s ne baš zavidnom financijskom situacijom. Jakobušić je međutim puno puta naglašavao da će puštati igrače samo kada dobije odgovarajuću ponudu i a neće slabiti momčad samo da bi klub preživio.

Stipe Biuk je nakon skromnije prošle sezone u ovoj krenuo puno bolje, u nekoliko je utakmica bio najbolji igrač Hajduka na terenu, ali ono što mu trenutačno nedostaje je - statistika. Samo jedan gol i jedna asistencija očito nisu dovoljni za razinu transfera kakvu Hajduk očekuje. Stoga na Poljudu računaju da Biuka s takvom formom moraju krenuti i golovi, te da će već do zime njegova cijena biti znatno veća nego što je sada.

Doduše, Sampdoria ga jako želi, ali ako ga misli i dovesti, morat će tijekom današnjeg dana pojačati ponudu. Ovo što Jakobušić sada ima na stolu neće biti dovoljno...

Linker
25. travanj 2024 15:41