TOM DUBRAVEC Cropix
MLADA NADA

Oduševio Leku, trener Hajduka dobio je pravog džokera: ‘Pozitivno me je iznenadio, on je tu, on je unutra‘

‘Na pripremama je dobio malo minuta, ali imamo na njegovoj poziciji Livaju i Mlakara. Ali, kada uđe, on je tu‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. srpanj 2023. 21:04

Hrvatski nogometni doprvak Hajduk u pripremnoj je prijateljskoj utakmici protiv svog kluba partnera, slovenskog prvoligaša Radomlja odigrao 1-1 (0-0).

Ivan Leko nakon utakmice s Radomljem u Domžalama iznio je svoje viđenje dvoboja.

- Pružili smo šansu mladim igračima, nakon tri tjedna priprema da svi igraju. Malo toga sam dobrog vidio.

Je li jasnija slika s mlađim igračima tko ostaje u kadru i nakon slovenskih priprema?

- Nema iznenađenje, znamo puno toga od prije. Takav je nažalost trend da si prisiljen imati nekoliko tjedana priprema bezveze i čekaš da ti se momčad kompletira. Nije tako meni, tako je svima.

Filip Čuić, ima li za njega mjesta u Vašem kadru?

- Ima mjesta, on je jedno od pozitivnih iznenađenja. Nisam znao igrače s posudbe, jer sve juniore sam gledao uživo. Protekla tri tjedna mi je najviše poslužilo da vidim igrače s posudbe. Proces prelaska iz juniorskog u seniorski nogomet jer bolan, težak. Neki su momci odigrali seniorske sezone na posudbi, pa su napredovali. Čuić je na pripremama dobio malo minuta, ali imamo na njegovoj poziciji Livaju i Mlakara. Međutim, kada uđe, on je tu, Čuić je špic "boxa". Uvijek je opasan, ali on je unutra, on je tu.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Momčad koja je izašla protiv Radomlja prvo poluvrijeme dobila je velike pohvale za drugo protiv MTK. Ali, nisu bili na istoj razini u Domžalama.

- Istina, ali je prvo poluvrijeme bilo za dva gola razlike. Rekli bi onda koje je to ludilo da smo zabili dva gola. Mi smo s Radomljem imali juniorsku obranu, juniorska krila s Grgićem, Markom i Kalikom. Kada je njih dva-tri sa starijima, onda rastu. Kada ih je sedam-osam zajedno, onda malo mogu. Uživam ih trenirati, ali bolan je proces.

Kraljevi remija su Bijeli, u pet utakmica triput 1:1 na pripremama.

- Nije to bitno. Prošli put smo dobili sve, pa ne možeš kasnije ništa. Rezultat je najmanje bitan. Htio bi čovjek nešto više, ali realnost je takva. Stoj tu gdje jesi. Momci su pokazali dobru volju, želju. Ali, svi bi htjeli više, da se ne lažemo.

Nakon utakmice oglasio se i strijelac Filip Čuić:

- Ovo što sam odigrao, zadovoljan s dva pogotka. Koristim minutažu s visokim postotkom produktivnosti, šteta da nisam zabio još koji. Ostanak? Nadam se svemu. Nadam se prije svega ostanku, ali na treneru je odluka. Ovo su mi prve pripreme sa seniorskom momčadi. Jednom korona, jednom ozljeda, iz treće sam došao do priprema. Pripreme su jače, osjećam razliku u odnosu na ono što sam prije imao u karijeri. Prošle godine sam bio u Radomlju, znam momčad. Želim Radomlju svu sreću u sljedećoj sezoni. Ne ostanem li u kadru prve ekipe, postoji i opcija povratka u Radomlje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 16:28