Split, 260522.
Poljud.
Utakmica finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa izmedju momcadi HNK Rijeka - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Dario Melnjak.

 TOM DUBRAVEC Cropix
JUNAK S POLJUDA

‘Okršaj s Dinamom je blizu, a do tada ćemo osjetiti kakvi smo. Borevković? Kao da je već dugo u Hajduku‘

Hajdukov junak iz finala Kupa otkrio je kako igrači provode dane na pripremama u Austriji.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. lipanj 2022. 17:23

Dario Melnjak prvi je u Bad Waltersdorfru stao pred kamere klupske TV da bi svoja razmišljanja podijelio s gledateljima i navijačima.

- Svima su nam nedostajala druženja, jedva sam dočekao da se ponovno nađemo na treningu - iskreno je priznao Melnjak.

Hajdukov junak iz finalne utakmice Kupa, dvostruki strijelac iz pobjedničkog dvoboja s Rijekom, ističe kako je zadovoljstvo trenirati sa suigračima u Austriji.

. Prvi dio priprema je zahtjevniji, još nisu krenule utakmice, ali ima puno zanimljivih događaja. Dosta je smiješnih trenutaka, šale između nas igrača. Opuštamo se tako iza treninga koje imamo dvaput dnevno. Potrebna je i relaksacija nakon jakih vježbanja - opisao je Melnjak ozračje u Bad Waltersdorfu gdje Bijeli treniraju već šest dana.

- Nema ozljeda, to je najvažanije. Zato možemo ići u nadogradnju, poboljšavanje svega onog što smo već radili prošle sezone. Ipak, moram reći, s veseljem čekamo utakmice.

Jaki su protivnici na pripremama, a uskoro će i Superkup, dva su tjedna ostala do ogleda u Maksimiru.

- Istina, brzo će doći i Superkup, a do tada ćemo osjetiti kakvi smo.

Prva utakmica na rasporedu je subotnji dvoboj sa rumunjskim prvakom CFR Clujom.

- Bit će sigurno podijeljena minutaža, pa ćemo dobiti dobar podražaj svi mi koji se nalazimo na pripremama. Cluj ima dosta hrvatskih igrača, znamo se s njima i shodno tome, poznajemo i momčad. Bit će zanimljiva utakmica.

Jedino novo lice među hajdukovcima zasad je Toni Borevković, 25-godišnji stoper koji se ovog tjedna priključio Bijelima. Kako prolazi njegova adaptacija ?

- Pokušali smo ga što bolje dočekati, kroz šalu ga opustiti, da što prije postane dio naše momčadi. I moram vam reći, već se osjeća kao da je dugo s nama i jedva čekamo da ga vidimo na terenu u bijelom dresu.

Kao i svi navijači Hajduka koji su se zaželjeli Bijelih i njihovih nastupa. kakvi su uvjeti u Austriji?

- Sjajni su tereni, temperatura je idealna za treniranje. Uz to, okruženje, priroda u kojem se nalazimo su prekrasni. Klima je baš pogođena za pripreme. Tijekom dana bude vruće, ali osvježi nas često i ljetna kiša. Tereni su dobri i možemo očekivati samo dobre stvari - kazao je Melnjak i dodao:

- Dosta toga brzo dolazi, i odmor nam je brzo prošao. Ali svi smo se zaželjeli nogometa. Još dok sam bio na odmoru razmišljao sam kada će utakmice.

Što bi rekli igrači, jedva čekamo da ponovno uđemo u kopačke. Želja im se ispunjava, utakmice dolaze u seriji. Četiri pripremne u osam dana, pa Superkup i kreće prvenstvo. U HNL-u Hajduk kreće sa tri srpanjska nedjeljna termina. Bit će posla za Melnjaka i društvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:37