PAUN PAUNOVIC Cropix
IGRAČ ZA VIŠE POZICIJA

On je Hajdukov najjači adut za zimsko trgovanje! Hoće li Bijeli uskoro naplatiti njegovu sve bolju formu?

Polivalentni poljudski nogometaš briljirao je u derbiju i dao svoju najbolju igru u bijelom dresu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. studeni 2022. 07:54

Emir Sahiti odigrao je protiv Osijeka najbolju utakmicu u Hajduku. Zabio je gol Dinamu u Maksimiru, odigrao sjajno i protiv Tobola kada je ulaskom s klupe u Kostanaju postigao prvijenac u bijelom dresu. Međutim, prošle subote kontra Osijeka odigrao je najzreliju utakmicu otkad se u ljeto 2021. vratio na Poljud. Poentirao je nakon asistencije Livaje pokazavši sjajan osjećaj za prostor ulaskom iza leđa suparničkog stopera. Pritom je i realizacija bila hladnokrvna, na nivou iskusnog golgetera. Za asistenciju je iz svog repertoara izabrao ono što se dosad rijetko viđalo. Visoki i nadasve precizni ubačaj s boka, koji je “sletio” na glavu Mlakara za konačnu potvrdu pobjede.

Spori ulazak

Sahiti je ove sezone imao “dizel paljenje”. Zabio je tri pogotka u HNL-u, ali od toga su dva došla u proteklih devet dana. Nikad dosad u Hajduku nije zabio dvije zaredom, uspjelo mu je to u dvobojima s Lokomotivom i Osijekom. U prvom susretu Bijeli nisu uzeli sva tri boda, ali su zato u jako važnom ogledu s Osijekom došli do pobjede na pogon Livaje i Sahitija. Taj dvojac je režirao uspjeh, ali kako smo za Livaju već ispisali niz pohvala i hvalospjeva za sve što je dao Bijelima ove sezone, red je da se posvetimo i Sahitiju.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Desnokrilni napadač ovog je puta igrao i na lijevom krilu. Karoglan je reagirao kada je Osijek promijenio sustav prešavši na četiri u zadnjoj liniji, pa je promijenio pozicije svojim krilnim igračima. Sahiti je preselio lijevo, ali jasno jest da je desna strana njegova najbolja pozicija. Prošle godine je bio iznenađenje sezone jer vratio se s posudbe iz Šibenika, pa iako je u narančastom dresu zabio sedam pogodaka, njegov je povratak prošao u sjeni niza dolazaka napadača i veznih. Kako i ne bi kada su Bijeli tog ljeta 2021. dovodili Krovinovića, Mlakara, Lovrencsicsa, a da ne govorimo da su produžili ugovor s Livajom i posudbu Lovre Kalinića.

Naslovne stranice

Produžili su i ugovor sa Sahitijem, ali ta vijest nije bila “prime time”. Nije bila na naslovnici, ali Sahiti se već u jesenskoj polusezoni potrudio zauzeti prve stranice.

Zabio je u maksimirskom derbiju, a do kraja polusezone imao je tri pogotka i tri asistencije. Ove sezone je ukupno došao do četiri pogotka i jedne asistencije. Prošle sezone zabijao je u sva tri natjecanja, a ove još nije zabio u Kupu s obzirom na to da je poentirao Vitoriji na Poljudu.

Pristojna naplata

Emir Sahiti plijeni svojom energijom i polivalentnošću pozicija koje može igrati jer osim na desnom krilu trojica su trenera na Poljudu u proteklih 16 mjeseci koristili Sahitija i u ulogama lijevog krila, desnog i lijevog veznog, zatim polušpice i druge špice. Pravi klupski igrač koji pokriva puno pozicija, ali ima i učinak...

image
ANTE CIZMIC Cropix

- Sahiti je igrač koji može igrati u prvenstvima gdje su pliće obrane, poput Njemačke i Italije - kazao je Karoglan nakon pobjede protiv Osijeka.

Ovog ljeta HSV je “zagrizao” za Sahitija, ali unatoč silnim napisima, čak i najavama da je 23-godišnji napadač već sletio u Hamburg, nije Sahiti preselio na Volkspark. Vjerojatno je taj nerealizirani transfer ostavio traga na formi, ali vratio se Sahiti kao i mnogo puta dosad.

Nema spora da bi Hajduk uskoro mogao naplatiti njegovu energiju i uzlaznu putanju forme. Ambiciozan je Sahiti i nikad ne odustaje od svog cilja i reprezentativac Kosova definitivno ostaje jedan od najjačih adut Bijelih za sljedeći, zimski mercato. I to s vrijednošću višom od 1,5 milijuna eura na koliko ga cijeni Transfermarkt jer dva milijuna eura već se ovog ljeta navodilo kao ciljana odšteta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:34