VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
PRIORITET BIJELIH

On je jedini ostao bez pozdrava na Poljudu, a to dovoljno govori koliko su Hajdukove namjere ozbiljne

Puno se nagađa oko raznih veznjaka HNL-a, navike Nikoličiusa i Jakobušića su drugačije
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. lipanj 2023. 22:33

Kada nema konkretnih informacija, onda kuloari kolo vode. Priče, mašta, navijačke želje u prvom su planu u trenucima kada vlada mir. Zatišje pred buru? Možda, ali u svakom slučaju, zanimljive su navijačke želje. Nadasve maštovite...

Već dulje vrijeme po društvenim mrežama vrti se sastav Hajduka za sljedeću sezonu. Kalinić na vratima, Sigur i Melnjak na bekovskim pozicijama, a Elez i Awaziem kao dva stopera. Ništa tu nema novog, međutim, vezni red i napad nude pravu priču.

Stvarnost je nešto drugo

Rakitić u tandemu s Krovinovićem na poziciji korektora veznog reda, Sahiti na krilu, Livaja polušpica, jasno, Perišić na lijevom krilu i Džeko u ulozi “devetke”. Sastav za kojeg bi svaki navijač Hajduka odmah potpisao da će osigurati Bijelima europsku jesen, pa možda i proljeće.

image

Awaziem

SASA BURIC Cropix

Ali, jedno su snovi, a drugo stvarnost. Hajduku je trenutno prioritet riješiti status Awaziema, pokušati s otkupom ugovora za nigerijskog stopera, koji bi baš kako i navijači žele, zajedno sa strukom, u tandemu s Elezom predstavljao ključnog čovjeka u obrambenom bloku.

Puno se o tome pričalo, više pisalo nego konkretno i razgovaralo posljednjih dana, ali sama činjenica da je Nigerijac jedini ostao bez pozdrava s Poljuda, dovoljno govori o tome da je Hajduk sasvim sigurno u ozbiljnoj namjeri otkupa ugovora igrača, koji je kompletnu proteklu natjecateljsku sezonu proveo na posudbi u bijelom dresu.

Bez preciznih odgovora

Jasno, uvijek je cijena najvažnije pitanje, ali precizni odgovor ne izlazi u javnost. Već smo odavno naučili kakav je “modus operandi” Jakobušića i Nikoličiusa. Nema velikih najava, samo treba biti strpljiv i stići će objava. Kako u slučaju Awaziema, tako i ostalih igrača.

Jer, nije tajna da su se i na Poljudu uvjerili kakav je igrač, primjerice, Luka Stojković. Ali, bilo bi pretenciozno kazati da je Hajduk krenuo u lov na talenta iz Kranjčevićeve ulice.

image

Luka Stojković

RANKO SUVAR Cropix

Puno se nagađa oko raznih veznjaka iz hrvatskog prvoligaškog društva, ali ako se pogleda koje su igrače Bijeli dovodili u protekle dvije i pol godine otkada je Nikoličius sportski direktor, a Jakobušić i nešto duže predsjednik, onda je jasno da “kapitalci” dolaze iz inozemstva ili su nekadašnji igrači poljudskoga kluba.

Uglavnom nije bilo sredine, zato i ovog ljeta možemo očekivati sličan scenarij u dolasku prinova, te igrača za rotaciju. Perišić, Džeko i Rakitić odlično zvuče kao klasna pojačanja, uostalom, nema zabrane ni granice u želji i mašti. Realnost je ipak u igračima profila Melnjaka, Krovinovića, Mlakara...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 10:10