ANTE CIZMIC Cropix
PRESUDILA KLASA

‘One man show‘ i nemoćni Osijek: Jednom čovjeku opasno curi vrijeme, pitanje je koliko će još izdržati

Zgoditkom ili dodavanjem sudjelovao je Livaja u svih sedam pogodaka Bijelih u početnih pet kola
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. rujan 2024. 09:51

Na Poljudu ponovno “one man show” sa potpisom Marka Livaje. Jedan je Livaja. Sjajnom akcijom, i naposljetku zgoditkom, donio je Bijelima bitne bodove priskrbivši ovacije splitskih tribina. Osijeku je postigao četvrti pogodak ove sezone pored kojih je zabilježio i tri asistencije. Zgoditkom ili dodavanjem sudjelovao je Livaja u svih sedam pogodaka Bijelih u početnih pet kola ove sezone. Nema se što dodati, Livaja iz najboljih dana sam vuče Bijele ovog ljeta, drži Hajduk u vrhu.

Ne i na samom vrhu, jer za takav doseg morala bi potegnuti kompletna ekipa koja još uvijek ostavlja dojam “igre u drugoj brzini”. Hajduk je pobijedio jer ima Livaju, a Osijek nema takvu klasu. Nema ni momčad s kojom bi se ozbiljnije suprotstavio Hajduku koji je pak daleko od sjajnih izdanja.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Tim više je u problemu Osijek kojeg odavno nismo gledali ovako nemoćnog na Poljudu. Izgubili su Osječani s jednim pogotkom razlike, ali rezultat ih ne može hrabriti, jer igrom su bili potpuno inferiorni i pravo je pitanje kako će Coppitelli preživjeti na klupi Osijeka nakon ovakvih izdanja.

Utakmica iznimno važna za oba protivnika, jer Hajduk i Osijek u susret su ušli pod velikim pritiskom, ali ipak s jednom bitnom razlikom. Osijeku je i bod bio odličan rezultat, dok je Hajduk imperativno išao na pobjedu poslije remija u Puli. U prvom dijelu Hajduk se tako i postavio, ali prvi dio smo živjeli samo za dva bljeska.

Udarac Durdova i “slobodnjak” Rakitića. Sve ostalo bilo je nogometno “mrvljenje”. Osijek nije ni pokazivao želju za pomicanjem linija na polovicu Hajduka, momčad iz Opus Arene izgledala je baš kako sugerira njihova pozicija u “podrumu” HNL poretkq. Ekipa koja na Poljud dolazi samo s jednim ciljem, ne primiti pogodak.

Branili su se Coppitellijevi igrači, i nakon 45 minuta od dva Talijana zadovoljniji je bio onaj na osječkoj klupi. Hajduk je više htio, više pokušavao, ali osim dva spomenuta epizodna trenutka ništa novog nismo vidjeli u igri Bijelih. Poziciono su držali utakmicu pod kontrolom, protivnika su stavili u mali okvir na njihovoj polovici, ali to je bilo dovoljno samo za sigurnu “nulu” na odmoru. U posljednjoj, onoj napadačkoj trećini, ponovno bez ideje.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Osijek se orijentirao isključivo na obranu koju je Hajduk najčešće htio probiti dugim loptama na Livaju, međutim dobro su stisnuli osječki stoperi splitsku “desetku”. Baš težak nogomet u prvih 45 minuta u kojem su Bijeli imali izraženiju želju, koju su ipak uspjeli naplatiti u nastavku utakmice kroz individualnu klasu Livaje.

Od Osijeka smo očekivali onaj pristojni minimum napadačke inicijative nakon primljenog pogotka. To smo i dobili u zadnjih 10-ak minuta, ali u konačnici premalo za nešto više od minimalnog poraza.

Slijedi nam derbi, Hajduk nakon stanke odlazi na noge Dinamu u Maksimir. Vjerojatno s nešto drukčijom, primarno ofenzivno jačom momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:43