Željko Kopić

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
ZA POVIJEST

Ono što nije uspjelo velikanima poput Ivića, Skoblara ili Ćire u subotu može napraviti - Željko Kopić!

Nitko od sedmorice trenera koji su vodili i Hajduk i Dinamo nije ostvario pobjede na oba gostovanja.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. ožujak 2022. 06:39

Nema ih puno koji se mogu pohvaliti da su sjedili na klupama oba najtrofejnija hrvatska kluba. Ali, praktički su svi velikani, igrački i(li) trenerski. Branko Zebec, Vlatko Marković, Tomislav Ivić, Josip Skoblar, Ćiro Blažević i Nenad Gračan. I sad Željko Kopić. Sedmorica, samo sedmorica od svih trenera su kroz povijest prodefilirali trenerskim kabinama Dinama i Hajduka. Ali, kraj svih tih imena, Željko Kopić bi u subotu mogao napraviti nešto što nikome od njih nije uspjelo.

Naime, pobijedi li Dinamo u Splitu, Kopić će postati prvi trener koji je uspio u derbiju slaviti na oba gostovanja. S Hajdukom je, dakle, već upisao tri boda u Maksimiru, a sad ako isto napravi s Dinamo na Poljudu, bit će to poseban uspjeh. Podsjetimo, Kopić je kao trener Hajduka u Maksimiru 18. veljače 2018. proslavio trijumf (0:1), strijelac je bio Franck Ohandza. No, dok je ta dvostruka gostujuća pobjeda nešto što Kopić tek treba napraviti, onaj negativni presedan, već je ostvario.

Dakle, i kao trener Dinama i kao trener Hajduka izgubio je derbi na svom terenu. Nedugo nakon te spomenute u Maksimiru u Splitu su slavili Modri (1:2) pod palicom Nikole Jurčevića, a prije nekoliko mjeseci Kopić je u svom debiju u Dinamu izgubio od Splićana u Maksimiru (0:2). Za trenera koji nije dosad vodio puno derbija (tri u HNL-u, jedan u Kupu) to su doista neobična postignuća.

Pred Kopićem je, znači, i jedan 'povijesni' izazov, prošlog vikenda imao je čast upisati pobjedu u Dinamovoj 1000. utakmici u HNL-u, a sad u Splitu može napisati svoju '1001 noć' i prestići takva trenerska imena. Doduše, on još nema trofej, koje oni imaju u izobilju, ali pobjedom na Poljudu i njegova prva trenerska kruna bila bi još bliže.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:36