ANTE ČIZMIĆ/Cropix
DAN ZAŠTITNIKA SPLITA

Oprosti im, Sveti Duje: Umjesto šampionske fešte, danas imamo Hajduk bez mirisa, boje i okusa...

Nadzornici su dopustili eroziju, vakuum u kojem momčad i klub, djeluju kao izgubljeni negdje na pučini
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. svibanj 2024. 10:46

Na Dan zaštitnika grada Splita, na današnjoj fešti Svetog Duje, neće biti hajdučkog slavlja. U pozitivnom scenariju ovogodišnja Sudamja trebala se dočekati u šampionskom “niskom startu” s mirisom fešte naslova prvaka.

Umjesto toga imamo Hajduk “bez boje, mirisa i okusa”. Momčad koja je cementirala uobičajeno treće mjesto. Imamo ekipu koja gubi na Poljudu od prosječnih prvoligaša, a da pritom jednom zapuca prema protivničkom golu. Zašto je Hajduk došao u takvu situaciju, pitanje je s kojim se primarno mora suočiti peteročlani Nadzorni odbor. Pogledati se u ogledalo i reći “jesmo li mi spremni za odgovornost naše obaveze”.

Nadzornici su dopustili eroziju kluba, dopustili su vakuum u kojem momčad, a s njom i klub, djeluju kao izgubljeni negdje na pučini oceana. Bez kursa i smjera. Predsjednik je friški, nema ni dva tjedna u “fotelji”. Sportski direktor je u ostavci, trener je privremeni, a shodno tome i momčad s neizvjesnom budućnosti. Kako u takvoj konstelaciji snaga na fešti grada Splita zapjevati onu staru navijačku:

- Mi smo Svetom Duju obećanje dali, bit ćemo prvaci ako nismo lani...

S kim, kako i kada? Pitanja je hrpa, pomogao bi u odgovorima i Sveti Duje, ali nije ni njemu lako. Zaštitio bi Bijele, međutim mora se i svetac zaštitnik prvo suočiti s oprostom svima koji su htjeli, ali nisu znali. Zato, oprosti im Sveti Duje, jer oprostio si i onima prije njih u proteklih 19 godina od zadnje titule.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 10:56