Sceenshot: HNK Hajduk
IZA KULISA TRANSFERA

Otkrivamo: Kalinić se odrekao pravog bogatstva da bi došao u Hajduk, a veliki šef sve je zavjetovao na šutnju

Video iz arene u Veroni snimljen je prije četiri dana, ali za objavu se moralo čekati kraj utakmice...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. veljača 2022. 13:33

Kako se odvijala operacija dovođenja Kalinića odlična je podloga za filmsku priču. Tajnovito, skriveno, zagonetno praktički do zadnjeg trenutka. Daleko od očiju javnosti, pod budnim nadzorom predsjednik Jakobušića koji je očito sve sudionike priče "zavjetovao na šutnju".

Na službeni put su krajem prošlog tjedna otišli voditelj medijskog odjela u pratnji klupskog snimatelja i fotografa. Lokacija projekta – Verona ! Video uradak iz arene u Veroni snimljen je prije četiri dana, ali za objavu Kalinićeva povratka moralo se čekati na utakmicu sa Juventusom. I tu se radilo o detaljima, sa pitanjem kada objaviti transfer.

Jer, Talijani su predlagali da se objava pusti u eter u ponedjeljak ujutro, a prijedlog Hajduka je bio odmah nakon utakmice sa Juventusom u Torinu. Na kraju je postignut kompromis i objava je krenula u nedjelju kasno navečer, nekoliko minuta prije ponoći. Nakon toga povratak Kalinića više nije bio informacija u "vlasništvu" nekoliko klupskih djelatnika, već se otvorilo "nebo" i navijači su odjednom zasuli društvene mreže komentarima.

- Nisam zaspao do pet ujutro kada je kralj došao – jedan je od komentara navijača Hajduka na društvenim mrežama.

Kralj je jasno Kalinić, igrač od kojeg se očekuju velika djela. Vratio se Nikola kući, vratio se na Poljud, a još sredinom prošlog tjedna činilo se da je njegov povratak postao utopija.

- U zadnjih 10-ak dana bitno su nam pali izgledi za dovođenje Kalinića – slušali smo na Poljudu prvih dana veljače.

Koliko god je prije mjesec dana sve bilo posloženo za povratak, toliko je priča otišla nekom nepredviđenom silaznom putanjom kako se približavao kraj zimskog mercata. Verona je bila uporna u želji da Kalinić ostane do kraja ugovor, što je dakako i logično s obzirom da nisu Žuto-plavi imali rješenje za alternaciju Simeoneu. Zatvorio se zimski prijlazni rok, nikog nisu doveli u "špici" i stekao se dojam da neće do ljeta pustiti Kalinića. Da mu neće dopustiti odlazak dok ugovor ne istekne do kraja. Ali, Kalinić je bio uporan. I ne samo Kalinić, nego i Jakobušić.

Zacrtao je dolazak centarfora iz Solina, još prošlog ljeta je o tome razgovarao s napadačem koji je u međuvremenu proslavio 34. rođendan. Premda je Verona odlučila Kalinića ostaviti, u gradu Romea i Julije, već smo dovoljno upoznali Jakobušića da bi uopće mogli pomisliti kako će odustati od svog nauma. I nije odustao, odradio je posao na vrhunskoj razini, doveo pojačanje, a pritom je i Kalinić pružio svoj doprinos.

Odrekao se 11 milijuna kuna što u budućoj domicilnoj valuti iznosi 1,5 milijuna eura koje je imao po osnovi ostatka ugovora i prethodnih dugovanja. Upornost se na kraju isplatila i Jakobušiću i Kaliniću, a trebala bi i Hajduku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:26