RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
SLUČAJNOST? NIKAKO...

Ovaj detalj otkriva svu snagu Valdasovog Hajduka! Slijedi li nova rapsodija Livaje & Co. u metropoli?

Hajduk je četiri od šest golova ZG-momčadi zabio po istom principu. Dambrauskas dobro zna što radi.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. prosinac 2021. 08:46

Uoči prvenstvenog ogleda vrijedi se prisjetiti kako je izgledao kup susret, koji su ključni detalji utakmicu odveli prema uvjerljivoj pobjedi Hajduka. Na poluvremenu 1:1, a u 66. minuti na semaforu je bilo 2:5! Što je Hajduk napravio u 20-ak minuta nastavka?

Prvi razlog tajfuna koji je pomeo domaćina jest individualna sposobnost. Četiri pogotka su postigli Bijeli, a pritom su tri stigla u pojedinačnim akcijama. Jani Atanasov je bio prevaga, igrač koji je u tom dvoboju ponudio puno više od uobičajenog doprinosa. Pogodak za 1:2 malo remek djelo lob udarcem s desnog krila, a zatim i projektil s više od 20 metara za 2:5.

Pogodak Atanasova za 1:2


Uz Atanasova individualnu klasu je potvrdio Livaja, što je dakako bilo i očekivano. U maniri velikih svjetskih zvijezda prošao je po desnom krilu, “rolao” lijevom i desnom, izvagao pola obrane Lokomotive i na kraju lagano plasirao loptu u mrežu za pljesak i oduševljenje s tribina. Ovisno za koga se navijalo. U toj seriji od četiri pogotka iz kreirane momčadske akcije pao je zgoditak Ljubičića na asistenciju Biuka, dok je zadnji zgoditak na utakmici, za konačnih 2:6, također došao kao plod brzine i preciznosti Sahitija u kontranapadu.

Koji je zaključak iz svega navedenog? Prvo, moramo dodati kako je Hajduk dva zgoditka primio iz skok igre, dok je treći nespretnost Eleza koji je pogodio vlastitu mrežu. Lokomotiva je u nastavku počela padati nakon pogodaka Atanasova i Ljubičića koji su stigli s lijeve strane obrane. S iste pozicije je prošao i Livaja za četvrti, te Sahiti za šesti. Četiri pogotka u identičnom obrambenom koridoru? Da, istina. Jasno je gdje se Lokomotiva raspala u kup dvoboju, ali pitanje je što su Lokosi iz toga naučili i kako će Hajduk ponovno iskoristiti slabosti domaćina.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Jer, razvidno je da Litavac strpljivo traži manjkavosti protivnika. Nije slučajno Hajduk u Kupu četiri akcije za pogotke složio po istoj strani. Zaista previše da bi bilo slučajno. Što sprema Litavac za poslijepodne, koji je novi “koridor” za pobjedu? Jedno je nesporno, zaboravio je pobjedu u Kupu, zaboravio je Dinamo i samo se sprema za novo “rastavljanje” Lokomotive.

Linker
09. svibanj 2024 03:57