BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
BIVŠI TRENER HAJDUKA

‘Ovo je kronična boljka Karoglanove momčadi, a Dinamo je uz Petkovića imao i autora dva čudesna poteza‘

Bivši igrač šampionske generacije Hajduka osvrnuo se na odigrani Derbi u kojem su slavili Modri (0:1)
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 31. ožujak 2024. 14:58

Hajduk u super derbiju nije uspio, „bijeli“ su poraženi u presudnom susretu, po svemu su definitivno otpali u borbi za naslov. Sveukupno, dogodilo se ogromno razočaranje navijača, koji su priredili još jednu nezaboravnu atmosferu…Tako je otišla u nepovrat još jedna, devetnaesta sezona uzastopno…

- Dinamo je na kraju zaslužio pobjedu – komentirao je Mišo Krstičević, bivši igrač šampionske generacije Hajduka od prije 45 godina, kasnije i trener “bijelih“. „Modri“ su došli na Poljud s jasnom namjerom da se ne samo odupru svojem rivalu, nego i da dođu do dragocjena tri boda.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

U otvaranju dvoboja na Poljudu Hajduk je počeo živahno, ali to nije bilo dovoljno za postizanje vodećeg gola:

-„Bijeli“ su imali problema u konstrukciji igre, to je po svemu kronična boljka Karoglanove momčadi. Fatalno je bilo kako su u pojedinim trenutcima gubili loptu, pogrešno odigravali baš u momentima izgradnje napada. Kad je tako onda je vrlo teško ostvariti nadogradnju napada, bez pravovremenog proigravanja jedino individualnim kvalitetama Marka Livaje može se doći golova i pobjede. Istina, u drugom poluvremenu domaći su bili nadmoćniji, ali nisu iskoristili par izglednih prilika. No, te šanse više su bile plod grešaka obrane Dinama nego smislene, kreativne igre Hajduka.

image

Mišo Krstičević

BOZO RADIC Cropix

Ovo je bila predstava u kojoj se obje momčadi računale na maksimalni doprinos glavnih asova, to jest Bruna Petkovića i Marka Livaje:

- Petković je svojim golom u 38. donio presudnu prevagu, kako u rezultatu, automatski i u skladnoj igri svoje momčadi. Naime, on je izvanredna igrač, dovoljno je bilo vidjeti način na koji je polučio taj gol. On je bio konstantno opterećenje za obranu Hajduka. S druge strane Livaja nije imao takvu potporu svojih suigrača, pripremio je pravu priliku za Moufija, jednom šutirao glavom, onda se u 54.minuti ozlijedio, tako da je propala ideja o tandemu s Nikolom Kalinićem. U tom raskoraku je odlučena pobjeda. Pardon, uz Petkovića, njemu uz rame, pohvale zaslužuje i vratar Dinama Nevistić, koji je doslovno čudesno reagirao u dva slučaja.

Krstičević je apostrofirao izvanredni ambijent derbija, također autoritativno suđenje Nijemca Sieberta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. travanj 2024 16:16