Marijan Budimir

 TOM DUBRAVEC Cropix
Marijan Budimir

‘Ovo je za nas svemirski brod, to nedostaje Hajduku. Nadam se da ćemo i mi dobiti nešto slično‘

Juniori Hajduka saznali su potencijalno suparnika u polufinalu Lige prvaka mladih
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 14. ožujak 2023. 20:33

Lisabonski Sporting postao je prvi klub koji će od 21. do 24. travnja sudjelovati na Final Fouru UEFA-ine Lige mladih u Nyonu. Portugalski klub ugostio je Liverpool i svladao ga rezultatom 1:0 pogotkom Rodriga Ribeira u 65. minuti pred 874 gledatelja u Alcocheteu. Na startu utakmice igrač gostiju Ben Doak pao je na travnjak nakon zračnog duela, kolabirao je i liječnička služba odmah je utrčala. Doak se uspio pridići, ali odmah je zamijenjen.

U drugom dvoboju u srijedu Milan je bio domaćin madridskom Atleticu i iskoristio je tu prednost. Slavili su mladi Rossoneri 2:0 golovima Poljaka Stalmacha (12) i Talijana El Hilalija (67) te će u polufinalu igrati s boljim iz dvoboja Borussije Dortmund i Hajduka. Milan je već igrao protiv hrvatskih protivnika ove sezone u Ligi prvaka. Juniori rossonera bili su smješteni u skupini E zajedno s RB Salzburgom, Chelseajem i zagrebačkim Dinamom. Protiv momčadi trenera Ivana Senzena trijumfirali su u oba navrata. Najprije u 2. kolu kad su na domaćem terenu pobijedili 3:0 u utakmici u kojoj Dinamo nije uputio udarac u okvir dok su u 5. kolu na Kranjčevićevoj Modri poraženi 2:1. Skupinu su završili s 14 bodova.

image

Detalji s treninga

VOJKO BASIC Cropix

Četvrti četvrtfinalni par je AZ Alkmaar - Real Madrid, oni svoj dvoboj počinju ove srijede ranijem terminu u 14 sati dok će Hajdukovci protiv Borussije istrčati u 18:30.

- Momčad je u odličnom stanju. Jedva čekaju istrčati na teren. Pripremili smo se taktički i mentalno. Igramo na kultnom stadionu. Bit će puno navijača, jednih i drugih. Četvrtfinale Lige prvaka, to je vrhunski događaj - rekao je Marijan Budimir uoči susreta za Slobodnu Dalmaciju.

U Borussiji su nadolazeću utakmicu s Hajdukom usporedili s onom koju su odigrali sa škotskim Hibernianom. Tijesno su Nijemci slavili s 2:1.

- Hibernian je tada igrao s petoricom u zadnjoj liniji. Nešto slično smo i mi odigrali protiv Manchester Cityja. Oni su vrlo detaljni. Sigurno su nas dobro proučili. Mi smo pogledali 10 njihovih utakmica. To je prava „seniorska” ekipa, fizički vrlo moćna. Imaju nekoliko igrača koji stvarno odskaču fizikalijama. Direktni su i jako dobri u tranziciji. Prava su natjecateljska ekipa, znaju se prilagoditi.

image

Na fotografiji: trener Marijan Budimir.

VOJKO BASIC Cropix

Budimir za dvoboj s Borussijom ne može računati na ozlijeđenog Dominika Prpića, suspendiranog Luku Vuškovića, te na Rokasa Pukštasa.

- Svi koji su tu konkuriraju za sastav i vjerujem da će biti pravi. O izostancima ne volim pričati, to je prošlost. Ne tražimo ikakvo opravdanje. Koga nema, bez njega se može i mora. I tako mora biti.

Osvrnuo se Budimir još jednom na mjesto događaja, kultni stadion Signal Iduna Park.

- Ovo je za nas svemirski brod. To je nešto što Hajduku fali. Ovo su fenomenalni uvjeti za razvoj djece od najmlađih kategorija, pa sve do seniora. Nadam se da ćemo u budućnosti i mi dobiti nešto, barem približno slično ovome.

Straha nema, otkrio je Budimir. Hajduk je zasluženo dogurao do četvrtfinala. Ali zašto se na tome zaustaviti?

image

Hajdukovi vratari.

VOJKO BASIC Cropix

- Momci su motivirani, željni su utakmice. Naravno da postoji pozitivna trema što je normalno. Ipak se igra četvrtfinale Lige prvaka, to je najveći uspjeh Hajdukove Akademije. Moramo im usaditi u glavu samo da budu hrabri i da uživaju. Ako budu hrabri i inspirirani, nadam se da ćemo slaviti – zaključio je.

Linker
26. travanj 2024 21:17