ANTE CIZMIC Cropix
POLJUD ĆE GORJETI

Ovo može samo Split! Dinamo dolazi, naslov izgubljen, u gradu čuđenje: ‘Tko bi rekao da je ovoliki interes‘

Premda je prvenstvo praktično odlučeno, za derbi je već otišlo 26.000 ulaznica, a sjever je rasprodan
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. travanj 2023. 21:17

Tko bi rekao da je tako veliki interes, komentar je navijača na činjenicu da je prodano već 26.000 ulaznica za nedjeljni poljudski derbi, a još su tri dana ostala do splitskog ogleda s Dinamom.

- Ne osjeća se takva atmosfera, ali ovo je grad koji živi za nogomet. Sigurno su i juniori podigli interes za Hajdukom - kazao nam je Marko s Trstenika, redovni pretplatnik Bijelih.

Najveća do kraja

Pretplata je inače 13.000, što znači da je još toliko ulaznica kupljeno za najveću utakmicu do kraja sezone na Poljudu.

- U tom detalju leži odgovor za golemi interes - dodao je Ante sa Skalica.

image
VOJKO BASIC Cropix

Hajduk nije u velikoj formi, momčad ne pruža igre koje bi magnetizirale navijače za dolazak na derbi, ali kada stiže Dinamo, onda nema pogleda na aktualnu tablicu. Nitko ne gleda koliko je bodova razlike, Dinamo je motiv, najveći izazov...

- Dinamo nam je generalna proba za finale Hrvatskog kupa, nismo mi zaboravili na prvu momčad - govorili su nam navijači u Ženevi dok su iščekivali juniorsko finale s AZ Alkmaarom.

Nije ni predsjednik kluba Lukša Jakobušić smetnuo seniore, dapače, i u Ženevi je stalno ponavljao “treba nam i seniorski rezultat”. Zbog toga je i zanimanje navijača veliko jer hajdučki je puk željan spektakla. Bez ikakve dvojbe, derbi to upravo nudi. Sjever je već rasprodan, a koliko će se ulaznica prodati do kraja tjedna ne treba ni prognozirati, već samo pratiti.

- Već nakon dva dana od početka prodaje imali smo sjajan rezultat od 5.000 prodanih ulaznica. Zato i aktualna brojka nije iznenađenje s obzirom na tijek prodaje - rečeno nam je iz Hajduka.

Da je Dinamo uistinu najveći mamac za navijače, dovoljno govori i podatak o prošlojesenskom posjetu od 32.600 gledatelja, što je ujedno i ovosezonski rekord. Europsko otvaranje s portugalskom Vitorijom Guimaraes gledalo je 32.000 navijača, potom španjolski Villarreal 29.500, ali Dinamo je na vrhu.

Bit će u top pet

Nećemo kazati da će nedjeljni ogled srušiti prošlojesenski rekord, ali sigurno će biti među top 5 utakmica ove sezone, premda dvoboj nema snažni natjecateljski naboj. Ne odlučuje o prvaku, niti mijenja plasman. Ali, derbi i ta činjenica u Splitu se uvijek poštuje. Zato nema pitanja “gdje si u nedjelju u 18.00 sati?”. Na Poljudu, jasno!

Dinamu 1463 karata za poljudsku utakmicu

Za nedjeljni derbi u Splitu, Dinamo je od Hajduka dobio 1463 ulaznice za svoje navijače. Cijena je pet eura, a u četvrtak je počela prodaja na Ticket pointu maksimirskog stadiona. Ulaznice se mogu kupiti i u petak od 11 do 19 sati.

Za kupovinu svake ulaznice potrebno je predočiti važeći osobni dokument, osobnu iskaznicu ili putovnicu, ili presliku/fotografiju dokumenta, budući da su sve ulaznice personalizirane, glase na ime i prezime i nisu prenosive. Nakon kupovine neće biti moguće promijeniti osobne podatke ispisane na ulaznici.

Očekuje se da će sve ulaznice biti prodane, te da će Dinamo imati glasnu potporu s jugozapadnog dijela Poljuda, na kojem će biti smješteni navijači Plavih. (pju)

13 tisuća pretplatnika ima splitski nogometni klub

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 07:46