Hajduk i DInamo

 SN
DANI DINAMA U SPLITU

Ovo se još nikad nije dogodilo! Dinamo će igrati u Splitu čak pet puta u tjedan dana, pogledajte raspored

Dani Dinama u Splitu. Kako drugačije nazvati ‘ludilo‘ koje nas čeka u idućim danima
Piše: Frane VulasObjavljeno: 26. ožujak 2024. 09:35

U razmaku od tjedan dana čak pet puta će Dinamo gostovati u gradu pod Marjanom! Takvo što se vjerojatno još nikada nije dogodilo, piše Slobodna Dalmacija. I to još u vikendu Uskrsa. Krenimo redom.

Opće poznata je stvar da će nogometaši Hajduka i Dinama igrati dva derbija u razmaku od samo četiri dana. Prvo će igrati u subotu, dan prije Uskrsa. Tada će ‘bijeli‘ i ‘modri‘ na Poljudu igrati iznimno važnu prvenstvenu utakmicu u kojoj praktično samo pobjeda Splićane i Zagrepčane ostavlja u realnoj utrci za naslov prvaka s Rijekom. Taj susret SuperSport HNL-a igra se na Veliku subotu s početkom u 19.30 sati. Međutim, isti protivnici susrest će se na istom mjestu i u srijedu 3. travnja u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Tu je također ulog ogroman, igra se samo jedna utakmica, pobjednik prolazi u finale. Mnogo će toga ovisiti i o prvenstvenom srazu. Eventualnom poraženom iz ligaškog susreta cijela sezona može stati u ovu utakmicu. Početak tog susreta je zakazan u 19 sati. No, to nisu jedini nogometni okršaji Hajduka i Dinama ovih dana u Splitu.

U derbiju nogometašica, u sklopu 12. kola SuperSport Prve HNLŽ, u petak 29. ožujka ŽNK Hajduk će na pomoćnom igralištu na Poljudu ugostiti ŽNK Dinamo. Prvotno je taj susret bio načelno planiran za subotu, ali je organizacijski pa i sigurnosno nemoguće to bilo izvesti kada se tog dana na Poljudu susreću muški sastavi ‘bijelih‘ i ‘modrih‘. Početak tog derbija zakazan je u 13 sati. Nogometašice Hajduka su pobjedom u gradskom derbiju sa Splitom proteklog vikenda izbile na drugo mjesto ljestvice. Nogometašice Dinama drže četvrto mjesto.

Dani Dinama u Splitu ipak neće početi u petak, nego već dan ranije i to velikim futsal derbijem. Tada će se u dvorani na Gripama igrati drugi susret četvrtfinala SuperSport 1. HMNL između Torcide i Futsal Dinama. Aktualni prvak Futsal Dinamo u prvom je susretu odigranom u subotu slavio s čak 6:1. Utakmica se igra u 19 sati. Četvrtfinala se igraju na dvije pobjede. Potencijalna majstorica igrat će se u utorak 2. travnja u Zagrebu.

A košarkaški okršaj na Gripama bit će finiš ovog ‘petoboja‘, ne ipak i kronološki jer će to ipak biti kup sraz Hajduka i Dinama na Poljudu. U susretu 28. kola Favbet Premijer lige košarkaši Splita na svojim će Gripama dočekati Dinamo. ‘Žutima‘ je taj okršaj bitan zbog toga što love lidera Zadar u borbi za ‘jedinicu‘ uoči doigravanja. Splitu taj susret dolazi samo dva dana nakon teškog gostovanja kod Mege Mis u Beogradu u regionalnoj Admiral Bet ABA ligi koji će igrati na Uskrs, ali i četiri dana nakon teškog gostovanja u domaćem prvenstvu u petak u Dubrovniku. No, tko ih pita za umor, tražit će se opet pobjeda. Na Gripama će prvo podbacivanje biti u 20.30 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. ožujak 2024 09:35