PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
MALO OD IGRE

Ovo smo već vidjeli, novi ‘deja vu‘ Hajduka! Livaja je ključan, a nakon Varaždina jedno je postalo jasno

Marko Livaja je konstanta visoke razine, a ostale čekamo na proljeće
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. siječanj 2022. 20:49

Pogodak i dvije asistencije imao je Livaja za pobjedu protiv Varaždina. Sudjelovala je “desetka” Bijelih i kod četvrtog pogotka otvorivši akciju loptom za asistenta Dolčeka.

Ako je suditi po Varaždinu, zadnjoj provjeri prije početka proljeća, nismo ništa novo vidjeli u odnosu na jesen. Pravi deja vu, zaista već viđeno. Livaja je ostao ključni igrač, pokretač i realizator. Novost nije ni problem defenzivne igre, pogotovo po desnoj strani.

Prvo poluvrijeme s Varaždinom samo je potvrdilo odgovor na pitanje zašto je angažiran Grgić. Fossati je propustio Varaždin, dobio je odmor pred Šibenik, a s Talijanom je ipak drukčiji Hajduk u sredini. I s Grgićem također.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

Dambrauskasu je u konačnici Varaždin dobro došao da se svi uvjere u manjkavosti, odnosno, potrebe za pojačavanjem. Lovrencsics vapi za alternacijom, Atanasovu nedostaje defenzivna komponenta, kao i Ljubičiću.

U tri pripremne utakmice Hajduk je uglavnom ispunio očekivanja rezultatom, ali od igre smo malo vidjeli. Pomak je u sredini s Grgićem, Livaja je konstanta visoke razine, a ostale čekamo na proljeće. Varaždin će brzo zaboraviti svi osim Dambrauskasa jer trener Bijelih će prvo poluvrijeme imati kao “noćnu moru” još neko vrijeme. Barem do pobjede na Šubićevcu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 04:48