Ivan Bilić

 NIKOLA BRBOLEZA Cropix
DVA KALINIĆEVA, DVA ‘NJIHOVA‘

Ovo su dva čovjeka koje Bilić nije želio spomenuti. Detalje tih kontakata nikada nije javno elaborirao

Bilić i Kalinić pohodili su Varšavu, sjetit ćete se, do agenta Paula Souse, ali i da vide Papszuna
Piše: Slaven Alfirević/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 11. rujan 2024. 19:22

Dva je trenera ganjao Nikola Kalinić, a dvojica "oni"... I nije to tajna, imena su izlazila na vidjelo, ali je lijepo da ih se podsjetimo, jer u ovom trenutku kad se pere šporka roba svašta izlazi iz bubnja centrifuge mašine za pranje robe, što bi se moderno reklo - Hajdukove perilice, piše Slobodna Dalmacija.

Nikola je Kalinić imao dva "picka", to su bili Portugalac Paulo Sousa i Talijan Gennaro Gattuso, s time da je u međuvremenu osvanuo kao super-rješenje domaći Ivan Jurić, ali on nije spomenut na pressici u Ambasadora. Jurić je, sjetit ćete se, ekspresno odustao od trenerovanja Hajdukom, čim je malo bolje pregledao igrački kadar, osobito kad je vidio koliko su mladi igrači daroviti.

Paulo Sousa i Gattuso jesu spomenuti. Gattuso je na kraju i postao trener.

A dvojica s popisa uprave, koji nisu spomenuti u dvorani hotela Ambasador, jesu Poljak Marek Papszun i Belgij(an)ac Wouter Vrancken.

Bilić i Kalinić pohodili su Varšavu, sjetit ćete se, do agenta Paula Souse, ali i da vide Papszuna. Kalinić je u startu znao da mu on nije izbor, ali su se s njim, koliko znamo, susreli u Varšavi i pričali... Vrancken je bio na popisu. Detalji eventualnih kontakata nikad nisu javno elaborirani...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. rujan 2024 20:13