TOM DUBRAVEC Cropix
IZAZOV ZA IZAZOVOM

Pakleni travanj kao poslastica za Hajdukove navijače, slijedi im derbi do derbija, a najveći trošak donosi Ženeva

Serija velikih utakmica stoji pred nogometašima s Poljuda
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. ožujak 2023. 21:30

Stanka je u prvenstvu, no seniori su ponovno u maksimalnom trenažnom pogonu nakon tri dana odmora. Bio je to zadnji veliki, pravi odmor, prije iskušenja koja slijede u travnju. Paklenom travnju za Hajduk kao klub, jer Splićane sljedećeg mjeseca čekaju polufinale Kupa za Lekinu momčad, polufinale Lige prvaka mladih za Budimirove juniore, ali i derbi na Rujevici, te na kraju, zadnje nedjelje u travnju, i najveća utakmica hrvatskog nogometa, ogled s Dinamom na Poljudu. Idemo redom...

Utakmice sa Šibenikom i Istrom zvuče kao zagrijavanje do Uskrsa. Hajdukovci će prvog dana travnja gostovati u Šibeniku, a potom će na Veliki petak na Poljudu ugostiti Istru. Nakon uskršnjih praznika slijede utakmice koje određuju sezonu. Ishod polufinala Kupa u Koprivnici (12. travnja) u startu će nam ponuditi odgovor na pitanje ostaje li Hajduk u borbi barem za jedan trofej. Jasno, pobjedom Bijeli pružaju potvrdan odgovor. Nakon toga su na rasporedu iskušenja kroz HNL, gdje također hajdukovci traže svoju mogućnost ostanka u šampionskoj utrci. Rujevica je na rasporedu 16. travnja, uz Maksimir najteže gostovanje ovog proljeća, premda je recentna tradicija na strani Splićana. Ali, Rijeku krasi odlična forma ovog proljeća, međutim, ako Hajduk želi napraviti poljudski derbi velikom i značajnom utakmicom, mora nastaviti pobjednički niz na Rujevici.

Poslije Rujevice dolazi Varaždin na Poljud 22. travnja, ali dan ranije hajdučka zajednica bit će u Ženevi. Netko duhom, a netko i tijelom, ali sve oči bit će uprte u juniorski ogled s Milanom. I nije tu kraj stresu jer poslije Varaždina nadaju se pristaše Bijelih da će adrenalin osjetiti i u ponedjeljak, dan koji inače nije rezerviran za nogomet, ali jest za juniorsko finale Lige prvaka mladih. U tom tjednu seniore čekaju dva važna ogleda, prvo gostovanje u Gorici u tjednom kolu HNL-a, te na kraju Dinamo u 18.00 sati u nedjelju, 30. travnja, na Poljudu.

Koliko će samo emocija i stresa izvući travanj za navijače Bijelih, slijedi izazov za izazovom u sedam utakmica seniora, te najmanje jednu juniora. Ne znaju navijači Hajduka gdje bi prije pošli, za koju bi utakmicu prije izdvojili novce. Onaj tko poželi uživo ispratiti sve dvoboje, morat će dobro posegnuti u džep...

Najveći trošak svakako će biti odlazak u Ženevu, gdje će juniori Bijelih pokušati otići do krova Europe. Milan je polufinalna prepreka 21. travnja, tri dana kasnije na rasporedu je finale. Putovanje u Ženevu najjeftinije je automobilom, ali treba provesti petnaestak sati za volanom na 1.200 kilometara dugom putu iz Splita. Ostati dva-tri dana ili čitavih pet-šest pitanje je rezultata, ali i osobne preferencije. Pritom treba računati da skromni smještaj na dnevnoj bazi počinje od stotinjak eura, samo su hosteli jeftiniji. Trebat će za travanj kroz putovanja i ulaznice odvojiti više od 1.000 eura u nekoj jeftinijoj opciji ako se želi do Koprivnice, Rijeke, Ženeve, a derbi s Dinamom se također ne smije propustiti.

Zato nema spora, pakleni je travanj za hajdukovce na terenu, ali i gledatelje koji će definitivno ući u veliki trošak. I neće biti samo financijski, "stradat" će i emocije za voljeni klub.

Kartoniranog Grgića mijenja Fossati

Hajduk se priprema za subotnji ogled sa Šibenikom na Šubićevcu. Zbog tri žuta kartona u Krešimirovom gradu neće moći nastupiti Lukas Grgić. Za očekivati jest da će trener Leko umjesto njega na travnjak poslati Marca Fossatija, to se nameće kao nekakva logična opcija. Možda bi za tu poziciju defenzivnog veznog koju pokriva Grgić konkurirao i mladi Marko Capan. Međutim, mladić se kao U-19 reprezentativac ozlijedio na utakmici selekcije Josipa Šimunića protiv Portugala u zadnjem kolu Elitne runde za odlazak na Europsko prvenstvo, a na kojem, na žalost, te selekcije neće biti. Capan je morao napustiti travnjak u 29. minuti, pa se mora utvrditi o kakvoj se ozljedu radi. No, teško je očekivati da će biti u konkurenciji za sraz sa Šibenčanima. (do)

TRAVANJSKI RASPORED HAJDUKA

1. travnja: Šibenik - Hajduk (HNL)

7. travnja: Hajduk - Istra 1961 (HNL)

12. travnja: Slaven Belupo - Hajduk (Kup)

16. travnja: Rijeka - Hajduk (HNL)

21. travnja. AC Milan - Hajduk (Liga prvaka mladih)

22. travnja: Hajduk - Varaždin (HNL)

24. travnja: finale Lige prvaka mladih ?

26. travnja: Gorica - Hajduk (HNL)

30. travnja: Hajduk - Dinamo (HNL)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 19:08