Predrag Mijatović i Jose Mourinho

 STRINGER Afp
ŽESTOKA PORUKA

‘Peđa nam nije potreban!‘ Nogometna legenda vratila novac Hajduku i umjesto u Split otišla u Beograd?

Crnogorac je legenda Partizana, ali malo je nedostajalo da njegov put bude drugačiji, tvrde u Srbiji
Piše: SNObjavljeno: 26. listopad 2024. 09:07

Legenda crnogorskog nogometa Predrag Mijatović, bivši igrač Budućnosti, Partizana, Valencije i Reala, vratio se u beogradski klub gdje je stekao slavu kao igrač. Mijatović, koji je nastupao za Partizan od 1990. do 1993., sada je novi član uprave beogradskog kluba, objavljeno je nakon sjednice Skupštine Partizana.

Mijatović dolazi u Partizan u trenutku kada se ovaj srpski velikan suočava s ozbiljnom krizom rezultata, financija i upravljanja. Ovog ljeta Partizan je ispao iz sva tri europska natjecanja već u pretkolima. U domaćem prvenstvu, nakon deset utakmica, zaostaje čak 11 bodova za trenutnim prvakom i vodećom Crvenom zvezdom, koja ga je ove sezone na njegovom terenu svladala rezultatom 4:0.

Crnogorac je apsolutna legenda Partizana, ali malo je nedostajalo da njegov nogometni put bude u potpunosti drugačiji i on postane igrač splitskog Hajduka. O tome je na podcastu "Miljanov korner" pričao legendarni trener Mihailo Ivanović. On je tada radio kao novinar.

image

Predrag Mijatović

JAKOV PRKIC Cropix

- Indirektno sam pomogao da Peđa Mijatović ne ode u Hajduk iz Splita, već u Partizan. Mom velikom prijatelju, bivšem boksačkom prvaku Bori Novakoviću je zet bio Nenad Gračan koji je u to vrijeme prešao iz Rijeke u Hajduk. Napravim cijelu posljednju stranu s Gračanom, a on mi zaista kaže, nisam izmislio: ‘Možda je nama u Hajduku potrebniji netko u obrani, tu smo slabiji, nego Peđa Mijatović. Imamo mi tih napadača... Ja tu zveknem naslov „Peđa nam nije potreban“. Objasnio sam ja u tekstu kako je on to rekao, nisam mu htio praviti problem - započeo je Ivanović.

- Ovi iz Partizana to vide, njegov stric Miladin Mijatović, bio je nešto u Partizanu, ode u Podgoricu kod Peđinog oca. Rekao mu je da je bolje da dođe ovdje. Peđa je tada dobio neki novac od Hajduka. Tada su iz Partizana izvršili pritisak, Peđa je vratio novac i stigao u Beograd - zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. listopad 2024 09:08