Ovako su prije godinu dana nogometaši Varadžina priredili špalir dinamovcima na Maksimiru

 SRDAN VRANCIC/CROPIX
TRADICIJA ILI...?

Pitanje koje sve zanima! Zvijezda Modrih ne vjeruje da će Hajduk to napraviti: ‘Rivalstvo je veliko...‘

Sljedeće subote u 20 sati prvak Dinamo dočekuje Hajduk u zadnjoj utakmici prvenstva ove sezone
Piše: SNObjavljeno: 16. svibanj 2022. 15:44

Pobjedom u Šibeniku, nogometaši Dinama su kolo prije kraja prvenstva osigurali 23. naslov prvaka Hrvatske pri čemu peti u nizu. U posljednjih 17 godina samo je Rijeka jednom prekinula dominaciju Modrih osvojivši naslov prvaka 2017.

Po osvojenom naslovu Dinamu su na novom naslovu prvaka čestitali brojni klubovi, a u jednom je trenutku postavljeno i zanimljivo pitanje - hoće li možda Hajduk u posljednjem kolu prirediti špalir za Modre?

U brojnim zemljama nogometna tradicija nalaže da protivnik pripremi tzv. špalir za prvaka u sljedećoj utakmici nakon što osigura titulu, iako, to nije nikakva obaveza. Primjerice nogometaši Atletico Madrida to nisu prirediti igračima Real Madrida u derbiju nakon što su Los Blancosi osvojili 35. naslov prvaka.

- Ne znam postoji li "špalir" u drugim ligama. Svako društvo je drugačije. Španjolska ima taj običaj, ali odakle ja dolazim to se ne koristi - rekao je svojevremeno Simeone.

image

Ovako su prije godinu dana nogometaši Varadžina priredili špalir dinamovcima na Maksimiru

RONALD GORSIC/CROPIX

Nakon utakmice u Šibeniku Luka Ivanušec je bio jedan od igrača oko kojeg se skupljala novinarska svita...

- Znali smo da će biti teška utakmica. Šibenik je bio napaljen da dobije utakmicu, ali kvaliteta je bila na našoj strani. Pobijedili smo i dobro ćemo ovo proslaviti. Ovo je najdraža titula. Gušt je osvojiti kad je bilo ovako napeto, rekao je Ivanušec, na pitanje o špaliru je odgovorio:

- Ne vjerujem da će se to dogoditi, rivalstvo je ipak veliko.

Prošle sezone kada su Modri postali prvaci navijači su mogli vidjeti špalir, a Dinamu ga je tada u 34. kolu priredila momčad Varaždina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 09:12