Cropix
KOMENTAR

Plava bajka na Maksimiru! Čačić će ostati posebno upisan u almanahe, a mlađahni as se pobrinuo za simboliku

Kakva ludnica na kraju, kakav spektakularan završetak sezone zagrebačkih Modrih, ali i kompletnog prvenstva
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. svibanj 2022. 07:28

Zaslužio je HNL ovakav finiš, ovakvo spuštanje zastora. Kad je završio derbi, bilo nam je žao što je ovo prvenstvo završeno. Htjeli smo još nešto vidjeti, još neki izlazak za "bis". Jer, cijeli HNL je bio spektakl, pa valjda je tako onda i morao završiti. A kakva je to samo bila priča za Dinamo? Ma ne priča, to je bila bajka za Zagrepčane...

Kad je Livaja zabio, činilo se da će im na kraju Majstor s mora malo pokvariti feštu, a onda se ukazao on, Bog strijelaca, Mislav Oršić. A da priča ima simboliku, pobrinuo se mlađahni Martin Baturina. On mu je asistirao za pogodak, a malo kasnije je i sam zapečatio sudbinu Hajduka. Jedan koji je možda na odlasku, Mislav Oršić, i jedan koji je budućnost, Martin Baturina, donijeli su najdražu pobjedu Dinamu, stavili su šlag na tortu, tako ukusno, tako slatko. Fantastičan scenarij, "točka na i" najslađe Dinamove titule, velike jučerašnje maksimirske veselice.

Dinamo je tako prvi put ove sezone pobijedio Splićane, zabio im je tri pogotka, a trener Čačić je kao veliki pobjednik završio svoj opus u Maksimiru. Hoće li ostati ne zna se, ali ostat će posebno upisan u Dinamove almanahe nakon ovakvo sjajno osvojenog naslova prvaka, te zaključne pobjede nad Hajdukom. Bilo bi nepravedno ne spomenuti i Brunu Petkovića, koji je jučer ukupno bio najbolji igrač Dinama, odigrao je jednu od boljih utakmica ove sezone. u samom finišu sezone opet je postao onaj "stari Petko". Svaka čast Modrima, u nikad neizvjesnijem prvenstvu na koncu su pokazali da su najbolji, da imaju karakter i gard pobjednika. Znali su to proslaviti sa svojim sjajnim, vjernim navijačima.

Hajduk je bio blizu da sezonu završi bez poraza od Dinama, ali na kraju nije uspio. No, njima je sad najvažnije finale Kupa. Ako žele trofej moraju se koncentrirati na Rijeku, na veliko poljudsko finale. Konačno, završili su drugi ove sezone, nakon dugih godina to im je uspjelo, moraju biti zadovoljni. Dinamo je ipak bio bolji.

Već sad jedva čekamo početak iduće sezone. Ako će biti kao ova, onda ćemo opet svjedočiti velikom prvenstvu, pravim spektaklima tijekom sezone. Zastor je spušten, bilo je fantastično ove sezone u HNL-u, a najsjajniji je ipak bio - Dinamo!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 15:15