VOJKO BASIC Cropix
LIDER PRVENSTVA

Pobjednički potezi Gattusa: Livaju je doveo u red, Perišić je postao ‘kažnjenik‘, a ovaj igrač je šlag na torti

Disciplina je na prvom mjestu kod talijanskog trenera koji je posložio Hajduk
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. listopad 2024. 22:30

Hajduk se pod palicom Gennara Gattusa nalazi u sjajnoj formi, Hajduk je nakon vodećih devet kola lider prvenstva. U nastavku donosimo deset dobitničkih poteza Talijana.

1. DISCIPLINA

Na prvom mjestu kod Gattusa! Od dolaska u Hajduk svakog dana inzistira na poštivanju reda, na radu i respektu, kako u svlačionici, tako i u odnosu prema svim ostalima ljudima u klubu i izvan kluba.

2. PROFI POGON

Fizički je odvojio prvu momčad od ostatka kluba, profesionalnom pogonu pružio mogućnost zasebnog djelovanja na Poljudu, rada u mirnijim uvjetima da se igrači prve ekipe ne miješaju s ostalim klupskim kategorijama.

3. LIVAJA

Doveo je kapetana u red, uzeo ga kao primjer rada za sve ostale i danas gledamo Livaju spremnijeg i motiviranijeg nego ikad prije u Hajduku, neusporedivo boljeg nego prošle sezone kad je imao velikih problema s ozljedama.

4. SAHITI

Prvi je nastradao u provođenju pravilnika discipline, nije ga poveo na uzvratnu utakmicu na Farskim otocima pokazavši da su klub i momčad iznad svih pojedinaca, ali time su i ostali shvatili da s Gattusom nema šale, ni popusta.

5. PERIŠIĆ

Imao je strpljenja do jedne granice, a kad se granica prešla, i Perišić je ušao u kategoriju "kažnjenika" kao i Sahiti prije njega, ali time je Gattuso samo potvrdio da ga ne interesiraju kompromisi ni kad su najveća imena u pitanju.

6. HRGOVIĆ

Uveo je 20-godišnjeg ljevaka na poziciju desnog beka, pružio mu šansu u kontinuitetu i to ne samo na "manjim" utakmicama, već i na jadranskom derbiju protiv Rijeke promoviravši još jednog Hajdukovog "švicarca" u prvotimca.

7. DINAMO

Pobjeda koja je promijenila sezone! Da je kojim slučajem izgubio derbi, vjerojatno danas ne bi pisali tekst o Gattusu, nego bi raspravljali o tome koliko je uspješan njegov nasljednik, ali iz Maksimira je izašao kao najveći pobjednik.

8. DURDOV

Sa 16,5 godina već je u svibnju imao debi u bijelom dresu, ali kod Gattusa je napravio korak naprijed, počeo igrati u prvoj postavi i danas mladi Kaštelanin ima već tri pogotka za Bijele u SHNL-u, a pritom je pozvan u reprezentaciju U19.

9. PRPIĆ

Dobio je mjesto u prvoj postavi umjesto iskusnog Šarlije premetnuvši se u jednog od važnijih igrača jer obrana je u zadnjih pet utakmica primila tek jedan pogodak, a pritom je u istom razdoblju Prpić upisao i dvije asistencije.

10. KALIK

Došao je kao "šlag na torti" jer s Rakitićem nije Gattuso imao što "kemijati", samo ga je pustio igrati, ali Kalika je istrpio, a ovaj mu je uzvratio pogotkom i ovacijama tribina protiv Šibenika, ovacijama za Gattusa i Kalika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. listopad 2024 22:31