Nikola Kalinić (lijevo)

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
AMBICIOZNIJI NEGO IKAD

Počeo veliki ‘comeback‘ kapitalnog pojačanja Hajduka za proljeće: Veliki povratnik ponovno trenira!

U treningu nije od kraja svibnja, ali pritom nije izgubio igračku ambiciju
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. studeni 2023. 06:26

Nikola Kalinić ozbiljno se prihvatio zacrtanog povratka u Hajduk, počeo je raditi s kondicijskim trenerom bijelog kluba Šimom Veršićem na Poljudu. Svaki dan do Božića trenirat će sat i pol kako bi nadoknadio izgubljenu kondiciju, a pritom je stanka planirana samo nedjeljom i za blagdane. Tri tjedna isključivo će raditi bez lopte, a tek onda će se posvetiti i nogometnim treninzima. Hajdukovci će od 18. prosinca, nakon derbija s Dinamom, krenuti na odmor, ali to ne vrijedi za Kalinića, koji želi prozivku u prvim danima poslije Nove godine dočekati što spremniji kako bi se u maksimalnom intenzitetu priključio pripremama Hajduka.

Prošlog tjedna Kalinić se sastao s trenerom Mislavom Karoglanom i sportskim direktorom Nikoličiusom. Jasno je izrazio želju za povratkom na Poljud, ali s isključivim ciljem da bude maksimalno spreman. U treningu nije od kraja svibnja, ali pritom nije izgubio igračku ambiciju. Odbio je ponude iz Turske, nije želio nastaviti karijeru u inozemstvu, u njemu je očito ostala samo jedna želja - s Hajdukom osvojiti naslov prvaka!

Shodno toj ambiciji i postavljenom cilju posvetio se treningu i vraćanju izgubljene kondicijske spreme. Svaki dan poslijepodne radit će na Poljudu, “gutati” kilometre kako bi što spremniji krenuo u zimske pripreme. Veliki comeback se sprema, Kalinić je ambiciozniji nego ikad, na kraj karijere ne pomišlja prije nego li s Bijelima uzme toliko željeni naslov prvaka. Početkom siječnja slavi 36. rođendan, ali svima želi pokazati da su godine samo brojke na papiru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 12:39