BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
VJEROJATNIH PRVIH 11

Pogledajte sastave Dinama i Hajduka, Bijelima se vratilo ‘pola momčadi‘ i nitko ih ne bi smio podcijeniti

Modri od 20 sati na Maksimiru dočekuju Bijele u šestom kolu SuperSport HNL-a
Piše: SNObjavljeno: 13. rujan 2024. 13:16

Dinamo u petak u 20 sati na Maksimiru dočekuje Hajduk u najvećem hrvatskom derbiju. Bijeli u Zagreb stižu potreseni događajima u klubu. Podsjetimo, tri dana uoči utakmice na Maksimiru smijenjen je sportski direktor Nikola Kalinić koji se potom obratio hajdučkom puku i ispričao svoju stranu priče koja se nije svidjela predsjedniku Ivan Biliću koji je pak organizirao svoju konferenciju za medije i zaključio da je Kalinić izmanipuliran.

Nakon svega, trener Gennaro Gattuso nije ni izašao pred medije već je svoju najavu derbija dao samo za klupske stranice. Dinamo tako u ovaj derbi ulazi kao favorit, što po igrama koje prezentira u novoj sezoni, što po stabilnosti koju Sergej Jakirović i njegov stožer imaju za razliku od Talijana na klupi Hajduka.

Jakirović za derbi neće moći računati na ozlijeđenog Perkovića i nedovoljno oporavljene Perića i Mišića, dok Gattusu nedostaju ozlijeđeni Žaper i Moufi. Dinamo bi, prema predviđanjima, trebao igrati u formaciji 3-4-1-2. Na golu će biti Nevistić, a Jakirović će u igru poslati trojicu stopera: Ristovskog, Theophilea i Mmaeea. Ispred njih će igrati Pierre-Gabriel, Sučić, Rog i Pjaca, u napadu će biti Kulenović i Petković iza kojih će stajati Martin Baturina.

Gennaro Gattuso bi trebao izvesti momčad u formaciji 4-5-1. Iako je Dinamo po svemu veliki favorit, i Hajdukov sastav po imenima nakon povratka ozlijeđenih djeluje jako i obećavajuće za navijače. U odnosu na prvih 11 protiv Osijeka u posljednjem, 5. kolu, Gattusu se vratilo gotovo ‘pola momčadi‘, najviše u obrani. Tu su sada Sigur, Uremović, Diallo, te povratnik Stipe Biuk.

Na golu je Lučić, u obrani Sigur, Uremović, Prpić i Diallo, vezni red čine Pukštas, Krovinović, Kalik, Rakitić i povratnik u redove Bijelih Stipe Biuk, dok bi u napadu trebala zaigrati najveća zvijezda splitskog sastava Marko Livaja.

Potencijali sastavi

DINAMO (3-4-1-2): Nevistić - Ristovski, Theophile, Mmaee - Pierre-Gabriel, Sučić, Rog, Pjaca - Baturina - Kulenović, Petković.

Klupa: Zagorac, Mikić, Ogiwara, Bernauer, Torrente, Ademi, Pavić, Stojković, Kačavenda, Hoxha, Cordoba, Mbuku, Špikić.

Nedostaju: Perković (ozlijeđen), Perić, Mišić (rekonvalescenti).

Trener: Sergej Jakirović

HAJDUK (4-5-1): Lučić - Sigur, Uremović, Prpić, Diallo - Pukštas, Krovinović, Kalik, Rakitić, Biuk - Livaja.

Klupa: Kalinić, Elez, Šarlija, Sanyang, Melnjak, Hrgović, Capan, Antunović, Trajkovski, Benrahou, Dajaku, Durdov.

Nedostaju: Žaper, Moufi (ozlijeđeni).

Trener: Gennaro Gattuso.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. rujan 2024 13:44