Kadar s utakmice HNK Hajduk i HNK Šibenik

 ANTE CIZMIC Cropix
VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Policija privela navijače Hajduka koje sumnjiči za incident na Rujevici, prijete im godine iza rešetaka

Protiv dvojice navijača Hajduka podignute su kaznene prijave
Piše: Frane Vulas, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 19. rujan 2023. 16:54

Policijska uprava primorsko-goranska objavila je kako su otkrili dvojicu navijača Hajduka koje se sumnjiči da su u svibnju ove godine na utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa zapalili sjedalice u Rijeci na stadionu na Rujevici, piše Slobodna Dalmacija.

Za vrijeme finalnog susreta Hajduka i Šibenika (2:0) na istočnoj tribini Rujevice nekolicina navijača Hajduka zapalila je sjedalice. Požar je tada zahvatio veliki broj sjedalica na tribini, poprilično se u jednom trenutku razbuktao, dok ga vatrogasci napokon nisu ugasili.

Materijalnu štetu u policiji su procijenili na čak 60 tisuća eura. Protiv dvojice navijača Hajduka koji su čak četiri mjeseca nakon susreta otkriveni i privedeni podignute su kaznene prijave i prijete im ozbiljne sankcije, pa tako i moguće duže zatvorske kazne. U najgorem scenariju za kaznena djela za koja su prijavljeni prijeti im i po nekoliko godina zatvora.

Evo što su objavili iz PUPG:

"Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske kazneno su prijavljena dva hrvatska državljana, starosti 28 i 29 godina, zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela.

Naime, policija ih sumnjiči da su 24. svibnja ove godine na nogometnom stadionu na Rujevici u Rijeci, tijekom odigravanja utakmice palili baklje i izazvali požar te oštetili sjedalice i druge dijelove na tribinama.

Istraživanjem je utvrđeno da je inicirajući protupravne radnje, 28-godišnjak poticao i ostale navijače pa je 29-godišnjak u vatru dodavao navijačke rekvizite i sjedalice.

Protupravnim radnjama doveli su do uništenja imovine većeg opsega i tako riječku pravnu osobu materijalno oštetili za najmanje 60.000 eura.

Osumnjičenog 28-godišnjaka policijski službenici su predali pritvorskom nadzorniku zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, dok su 29-godišnjaka, kao i spomenutog 28-godišnjaka, zbog kaznenih djela izazivanja nereda i oštećenja tuđe stvari te je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja."

Linker
19. rujan 2023 16:56