TOM DUBRAVEC Cropix
ODLUKA JE PALA

Potres na Poljudu: Nikola Kalinić više nije sportski direktor Hajduka!

‘S Nikolom smo se razišli nakon završetka prijelaznog roka imajući u vidu ono što je najbolje za Klub‘
Piše: SNObjavljeno: 10. rujan 2024. 18:15

Nikola Kalinić od danas više nije sportski direktor Hajduka nakon što je Klub odlučio raskinuti suradnju s njim, objavio je Hajduk na službenim stranicama.

"Funkciju prvog čovjeka struke preuzeo je krajem svibnja ove godine naslijedivši Mindaugasa Nikoličiusa.

- S Nikolom smo se razišli nakon završetka prijelaznog roka imajući u vidu ono što je najbolje rješenje za Klub u ovom trenutku . Zahvaljujem mu što je prihvatio ovu ulogu u teškom trenutku te jako poštujem njegovu emociju koju iskazuje prema Hajduku. Odluku smo priopćili treneru Gennaru Gattusu, kojem je kao i svima u Klubu u sljedećih nekoliko dana glavni cilj maksimalno se fokusirati na predstojeći derbi, kako bi momčad imala što kvalitetniju fizičku i mentalnu pripremu. Budući da se radi o izuzetno važnoj poziciji, tijekom sljedećeg tjedna predstavit ćemo novog sportskog direktora i sportsku strategiju Kluba za koju smatramo kako je dugoročno jedina ispravna za Hajduk - kazao je predsjednik Uprave Ivan Bilić.

Nikoli Kaliniću još jednom zahvaljujemo na svemu te mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere", stoji u priopćenju Hajduka.

Podsjetimo, Hajduk je nakon uvodnih pet kola HNL-a na trećem mjestu HNL-a s 11 bodova. Bijeli zaostaju dva boda za vodećim Dinamom, te im u ostatku sezone ostaje borba u domaćem prvenstvu, nakon što ih je u trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu izbacio slovački Ružomberok.

Kalinić je svojim djelovanjem u klubu na klupu posjeo Gennara Gattusa, a od zvučnih pojačanja ističe se ono Ivana Rakitića. Osim legendarnog Vatrenog, u Hajduk je pod njegovom palicom stigao Abdoulie Sanyang, te Stipe Biuk na posudbu iz Real Valladolida.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. rujan 2024 18:29