TOM DUBRAVEC Cropix
NEŠTO DRUGAČIJI HAJDUK

Pozadina Lekine odluke: Debakl na Maksimiru i razgovori s igračima utjecali su na veliku promjenu

Trener splitskoga kluba mnoge je iznenadio formacijom za utakmicu protiv Osijeka
Piše: Frane Vulas/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. ožujak 2023. 19:09

Trener Hajduka Ivan Leko odlučio se za promjenu formacije. Umjesto dosadašnje formacije s trojicom igrača u zadnjoj liniji koju je forsirao u šest dosadašnjih prvenstvenih susreta, Osijeku se u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa Leko odlučio suprotstaviti s četvoricom ispred vratara. Taj je zadatak na startu susreta pripao Mikanoviću, Awaziemu, Vuškoviću i Melnjaku. Nigerijac Chidozie Awaziem se uspio oporaviti od ozljede za ovaj susret.

Za promjenu formacije trener Leko se odlučio nakon dosta razgovora s igračima proteklih dana, piše Slobodna Dalmacija. Poslije prvenstvenog debakla u Maksimiru momčad je produžila u Vukovar gdje je čekala susret s Osijekom. Tu je između ostalog bilo odrađeno dosta razgovora i analiza na temu trenutne situacije.

Zanimljivo, na klupu je preselio Portugalac Ferro, najskuplje pojačanje ‘bijelih‘ u zimskom prijelaznom roku za kojeg je prema Transfermarktu plaćeno Benfici 550 tisuća eura. No, Ferro na posudbi jesenas u nizozemskom Vitesseu nije mnogo igrao u zadnje vrijeme i daleko je od prave forme. Mladi 16-godišnji Vušković dobio je prednost pred njim i pred još jednim iskusnim stoperom Stefanom Simićem. U napadu je Marku Livaji priključio Jana Mlakara.

Linker
03. svibanj 2024 20:38