Livaja i Subašić

 CROPIX
ODLUKA KOMISIJE

Poznate kazne Marku Livaji i Danijelu Subašiću za proslavu uz ‘Mrzim Dinamo, srpsko ime to‘

Disciplinski sudac Alen Klakočer je u srijedu odredio kaznu spomenutom dvojcu
Piše: SNObjavljeno: 15. prosinac 2021. 14:14

Povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni po službenoj dužnosti je prije nekoliko dana prijavio je igrače Hajduka Marka Livaju i Danijela Subašića disciplinskom sucu Alenu Klakočeru koji je u srijedu odredio i kaznu spomenutom dvojcu.

Marko Livaja kažnjen je s 35 tisuća, dok je Danijel Subašić kažnjen s 20 tisuća kuna. Podsjećamo, nakon pobjede Hajduka protiv Dinama na Maksimiru spomenuti je dvojac identificiran na video snimkama kako pjeva uvredljive pjesme na račun najvećeg rivala na dočeku, koji im je priredila Torcida po povratku u Split. Dakle, video-snimke prijavljenih igrača koje su osvanule na mnogim portalima, a gdje oni pjevaju 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to'.

Valja istaknuti kako je Danijelu Subašiću kao i Marku Livaji osim novčane kazne prijetila i moguća suspenzija do šest utakmica, ali to se u konačnici nije dogodilo. U priopćenju je navedeno da je disciplinski sudac kao olakotnu okolnost uzeo u obzir isprike koje su Marko Livaja i Danijel Subašić naveli u svojim očitovanjima.

Obrazloženje odluke prenosimo u cijelosti:

"Marku Livaji izrečena je novčana kazna u iznosu od 35.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem na dočeku momčadi HNK Hajduk po povratku s prvenstvene utakmice protiv GNK Dinamo, a potom i u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama. Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Marko Livaja naveo u svom očitovanju.

Danijelu Subašiću izrečena je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama. Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Danijel Subašić naveo u svom očitovanju."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 22:22