NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix
TEŽAK PUT DO MAKSIMIRA

Poznate novosti oko zdravlja Marka Livaje, prometna nesreća dodatno otežala put Torcidi do Zagreba

Hajduk čeka važna utakmica i u srijedu, u Kupu protiv Osijeka, o tome isto moraju razmišljati na Poljudu
Piše: Slaven Alfirević/SNObjavljeno: 26. veljača 2023. 12:55

Dobra je vijest za navijače Hajduka: Marko Livaja je bolje, nije imao fibru jutros, ni sinoć, a na kraju se i pojavio u sastavu za veliki maksimirski derbi.

Spekuliralo se da bi utakmicu mogao započeti na klupi, te da bi napad trebao povesti Nikola Kalinić, međutim, Ivan Leko procijenio je da je prva zvijezda Hajduka dovoljno oporavljena za veliki okršaj s Dinamom.

Treba znati da je Livaja imao povišenu temperaturu tri dana i da je i u subotu preskočio trening te da nije jednostavno odmah nakon toga istrčati u derbiju, naprosto te viroza iscrpi.

A Hajduk čeka važna utakmica i u srijedu, u kupu protiv Osijeka. Baš zbog kupa na put je krenuo i Lukas Grgić, koji je na popisu ozlijeđenih, ali njegov oporavak ide dobro. Ako ne bude iznenađenja, Grgić se priprema za nastup u srijedu.

U Zagrebu je pao snijeg u noći sa subote na nedjelju, prekrio je automobile, zabijelio krovove i jutrom prestao padati i nije to sad nešto posebno od vremenske nepogode, osim što je tipično zimski ugođaj. Nedjeljno jutro je oblačno, s temperaturom oko ništice, a do 15 sati bit će očišćen i travnjak na Maksimiru, ako je suditi po objavi zagrebačkog kluba.

Torcida zapela u tunelu

Na derbiju u Maksimiru očekuje se velik broj Hajdukovih navijača kojima je snijeg otežao putovanje prema Zagrebu. Naime, prometna nesreća kod Gračaca privremeno je bila zaustavila promet na D27 jer je šleper zapriječio promet ostalim sudionicima, pa su članovi Torcide neko vrijeme zapeli u tunelu Prezid.

Također su loši vremenski uvjeti uvjetovali zatvaranje dionice autoceste A1 između Svetog Roka i Posedarja u oba smjera, pa se očekuje da će dio Torcide kasniti s dolaskom u Zagreb na najveći hrvatski derbi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 21:05