MATIJA DJANJESIC Cropix
POSLASTICA ZA GLEDATELJE

Poznato gdje možete gledati TV-prijenos najvećeg hrvatskog derbija između Dinama i Hajduka

U subotu (13. kolovoz, 21.05) u Maksimiru je na rasporedu vječiti derbi Dinamo - Hajduk
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. kolovoz 2022. 12:35

Moći ćete ga gledati na programu Maxsport 1. HT je daleko izdašnije platio za televizijska prava nego ikad ranije, ukupno je dao HNS-u oko 83 milijuna kuna za godinu dana od toga društvo iz elitnog klupskog ranga dijeli 70 milijuna.

Tijekom kolovoza na račun svakog kluba SuperSport HNL-a sjest će 2.250.000 kuna, to će biti prva rata novog ugovora o televizijskim pravima.

A hoće li se najveći hrvatski nogometni derbi moći gledati u inozemstvu? Maxsport 1 je svoja međunarodna prava prodao sportskom kanalu Arenasport za teritorij tzv. Regije, odnosno bivše Jugoslavije. Prethodnih sezona su se utakmice Dinama i Hajduka mogle pratiti preko legalnih kladioničarskih streamova za razno-razne platforme u inozemstvu.

Teško je kazati u kojim će se zemljama osim u Regiji moći gledati derbi. Kad se radi o stranim televizijama, prije nekoliko godina je jedna švedska televizija stigla na derbi, ali nisu ga radili u prijenosu, nego su kolege došli napraviti reportažu.

Naime, Šveđani su radili priči o velikim suparništvima klubova u Europi, pa je tako jedna priča bila vezana uz najveći hrvatski derbi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 09:54