Sergej Jakirović i Mislav Karoglan

 VOJKO BASIC Cropix
UDARAC ZA UDARCEM

Prazan Poljud nije jedini problem za Hajduk, a evo što je Karoglan napravio odmah nakon razlaza s klubom

Bivši trener nakon ispadanja u Kupu nije odavao sliku čovjeka koji je spreman voditi momčad
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. travanj 2024. 08:00

U nedjelju (16,30 sati) nastavlja Hajduk sa prvenstvenim utakmicama, odrađuje sedam posljednjih kola sezone. Stiže Osijek na prazni Poljud, u jednom od nizu dvoboja koji doista više nikog ne zanimaju. Ipak, za one željnih informacija vezanih uz momčad, treba reći da će Bijeli protiv Osijeka biti bez dva kapetana, Livaje i Lovre Kalinića koji i dalje nisu spremni za nastup.

Livaja propušta treću utakmicu zaredom nakon što je u prvenstvenom preduskršnjem dvoboju sa Dinamom zaradio ozljedu koljena, dok Kalinić zbog ozljede lakta drugi susret u nizu nije na dispoziciji treneru. Nema ni Žapera i Melnjaka koji su već odavno završili sezonu zbog ozljeda koljena, a za Osijek je dvojben Uremović koji je preventivno izašao s terena na utakmici protiv Rijeke. Pitanje je ima li uopće smisla forsirati iskusnog stopera u trenutku kada je Hajdukov plasman u prvenstvu već riješen.

image

Marko Livaja

VOJKO BASIC Cropix

Jure Ivanković neočekivano je dobio priliku postati trener Hajduka za posljednjih sedam kola, a pritom je zanimljivo tko će biti u njegovom stožeru. Dragan Blatnjak i Goran Karoglan, dva pomoćnika bivšeg trenera Mislava Karoglana, već su se oprostili od Poljuda, stoga će Ivankoviću, koji je također bio dijelom raspuštenog stožera, asistirati netko od trenera iz klupskog omladinskog pogona.

Mislav Karoglan napustio je Split, otišao na odmor u mjesto odakle potiče, u Zmijavce. Promptno se razišao sa klubom, a potom, baš kako se i očekivalo, odlučio otići daleko od Poljuda. Karoglan je prošlog tjedna nakon ispadanja u Kupu odavao sliku čovjeka koji više fizički ni mentalo nije spreman voditi momčad, zato ne čudi da se vratio u rodni kraj.

Međutim, bit će jako zanimljivo vidjeti hoće li u nedjelju nazočiti dvoboju sa Osijekom. I ne samo Karoglan, već i bivši predsjednik Jakobušić. Nema navijača, nema reakcije s tribina na njihovu nazočnost, ali pitanje je da li su spremni doći na Poljud. U ulozi navijača gledati utakmicu kluba kojeg su donedavno vodili. Jakobušić u ulozi predsjednika, a Karoglan sa klupe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 10:20