Luksa Jakobušić i Mirko Barišić na nedavnom derbiju

 GORAN MEHKEK Cropix
AMBICIOZNI PROJEKT

Predsjednik Hajduka najavio plan obnove Poljuda i izgradnje novog stadiona: ‘Pola za Maksimir, pola za Poljud‘

Država je omogućila da se u 2024. godini osigura 27 milijuna eura, rekao je Jakobušić
Piše: Slobodna Dalmacij/Frane VulasObjavljeno: 21. prosinac 2023. 19:24

Pričajući o planovima za 2024. godinu, govorio je na skupštini Hajduka predsjednik Uprave kluba Lukša Jakobušić o planovima obnove Poljuda, ali i izgradnji novog stadiona ‘bijelih‘ na Brodarici, piše Slobodna Dalmacija.

- Sve tri faze tih projekata su krenule zajedno. Oko rođendana će biti prezentacija tog projekta, tada će sve biti konkretnije. Projektna dokumentacija se izrađuje. Država je omogućila da se u 2024. godini osigura 27 milijuna eura, pola za Maksimir, pola za Poljud. Vjerujem da ćemo povući tih 13,5 milijuna eura. Paralelno se radi na garažama i dodatnim terenima – rekao je Jakobušić.

Potom je objasnio slajd.

- Jedna fotografija je Poljud, druga je stadion u Bratislavi koji je za relativno malo novca napravljen. Naš novi stadion će vjerujem biti puno bolji. Nadam se da će studija potvrditi da je Brodarica lokacija za naš novi stadion. Za nas kao klub je ključno da obnovimo Poljud, ali i pomoćni tereni, Akademija. Novi stadion donosi novu energiju za klub i za grad. Nosi je naslov prvaka, a kamoli novi stadion – istaknuo je Jakobušić.

Potom je opet tema bila odnos s HNS-om.

- Kod HNS-a ključ je Udruga prvoligaša. To zagovaramo, nije to tajna. Treba nam još pet klubova. Ali činjenica je da mi možemo i bez Udruge. Hajduk može i bez nje, ali cijela HNL i drugi klubovi ne mogu i to nas dijelom koči. Ako je drugi klubovi ne žele znači da su zadovoljni trenutnim stanjem. Vjerujte, da nismo bili fokusirani na sebe u ove tri godine ne bismo imali ovakve rezultate – kazao je Jakobušić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:37