Lukša Jakobušić i Marijan Kustić

 JAKOV PRKIC Cropix
OGLASIO SE MARIJAN KUSTIĆ

Predsjednik HNS-a iznenađen ponašanjem čelnika Hajduka: ‘Uvrede i takav način komunikacije nisu dobri‘

Predsjednik Saveza ističe kako je na sastanku ton bio sasvim drugačiji od onog nakon njega
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. svibanj 2022. 11:11

Tijekom petka je održan sastanak predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza, Ministarstva unutarnjih poslova, te čelnika dva najveća naša kluba, Dinama i Hajduka. Svrha okupljanja bila je očita potreba za iznalaženjem dijaloga, smirivanjem napetosti, uljuđenijim odnosima između sama dva kluba. Nešto što je u konačnici zazivao prije nekoliko dana i sam ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović. I tako, doista se čelnici nađoše, pa je valjda i javnost pomislila kako se strasti smiruju, tenzije smanjuju...

Da, dok sastanak nije završio. Tek što su se vrata otvorila, opet je prokuljalo i "proključalo". Čelnik Hajduka, predsjednik Lukša Jakobušić je pred novinarima rekao, u svjetlu odnosa s Dinamom i zamoljen za komentar izjava jednog od čelnih ljudi Dinama, Krešimira Antolića rekao:

"Neću komentirati i tu se mogu poslužiti onom starom narodnom poslovicom, nikad se ne smijete hrvati sa svinjama jer ćete oboje završiti u blatu, ali samo svinja će u tome uživati".

Ovo je samo bio povod za priopćenje jednog kluba (Dinama), na što odgovarao iz drugog (Hajduk), te smo u načelu ondje gdje smo bili i ranije. U Desincu! U večernjim satima petka, na Novoj TV je gostovao Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza koji je po pitanju novonastalog stanja i izmjene suprotstavljenih stavova dva kluba, izjavio:

"Tek poslije sam vidio izjavu predsjednika Jakobušića, iako je dogovor na sastanku bio da ćemo izdati zajedničko priopćenje, da neće biti nikakvih izjava poslije, svi su usuglasili na samom sastanku. Iznenadila me ova izjava, mislim da to ne pridonosi nikako smirivanju tenzija, što mi kao čelnici Saveza i klubova trebamo raditi i biti primjer, da spustimo tenziju, da se ovakve izjave ne koriste. Mislim da uvrede nisu dobre i ovakav način komunikacije nije dobar. Na sastanku uopće nisam primijetio da stvari idu u ovom smjeru. Sastanak je bio vrlo dobar, što mogu potvrditi svi njegovi sudionici. Složili smo se u svim točkama, bili jednoglasni, do toga da sam u jednom trenutku rekao da ne vidim probleme između dva kluba", rekao je Kustić.

Izgleda da je dakle za stolom, dok je sastanak trajao sve bilo beskrajno idilično. A onda... Onda je sastanak minuo, te se nastavilo po starom. Davno je Erich Maria Remarque napisao "Na Zapadu ništa novo".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 20:48