Chidozie Awaziem

 Robert Matić/Hajduk.hr
SADA JE SLUŽBENO

Predstavljeno novo pojačanje Hajduka! Na Poljud stigao igrač s reprezentativnim iskustvom

Igrač portugalske Boaviste u ponedjeljak je potvrđen kao novo lice u redovima splitskoga kluba
Piše: SNObjavljeno: 01. kolovoz 2022. 17:31

Ono što se prije tjedan dana pojavilo kao glasina, danas je i službeno potvrđeno. Chidozie Awaziem, dosadašnji branič Boaviste i čovjek koji je u dresu reprezentacije Nigerije upisao 28 nastupa novi je igrač Hajduka!

Prošle sezone Chidozie je bio na posudbi u turskom Alanyasporu gdje je odigrao 22 utakmice uz jedan postignuti pogodak. U karijeri je još nosio dresove El-Kanemija, Porta, Nantesa, Rizespora i Leganesa.

image

Chidozie Awaziem u dresu reprezentacije Nigerije

MATTHEW VISINSKY/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Radi se o jednogodišnjoj posudbi s pravom otkupa, a Awaziem bi trebao imati pravo nastupa već ovoga četvrtka kada na Poljud u sklopu 3. pretkola Konferencijske lige stiže portugalska Vitorija. U Hajduku će nositi dres s brojem 25.

Awaziem ima 25 godina, a njegova trenutna vrijednost prema Transfermarktu iznosi četiri milijuna eura. Kada je 2021. prelazio iz Porta u Boavistu, njegov sada već bivši klub za njega je izdvojio milijun više.

- Chidozie je centralni branič koji stiže na jednogodišnju posudbu iz portugalske Boaviste. Radi se o igraču vrlo dobrih tehničkih i taktičkih te odličnih fizičkih karakteristika. U karijeri je igrao na najvišoj razini nogometa u nekim od najjačih europskih liga. Standardan je član reprezentacije Nigerije. Svojim će kvalitetama sigurno doprinijeti kvaliteti naše obrane, a momčadi će donijeti novu dimenziju. Apsolutno se uklapa u naš stil i model igre sagledavajući sve navedene karakteristike, uključujući i one psihološke. Od prvog kontakta s njim osjetili smo da je zainteresiran za dolazak u Hajduk jer je borba za trofeje ono što ga zanima i što mu je prioritet. Odbio je mnoge značajno unosnije ponude upravo zbog toga te time dokazao da se radi o karakternoj osobi kojoj je nogometni razvoj, želja za napredovanjem i igra na visokoj razini kvalitete ispred financija. Mišljenja sam da će kvalitetama koje posjeduje biti značajno pojačanje za našu momčad - ovako je novog stopera za službenu stranicu Hajduka opisao sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 18:12