PAUN PAUNOVIC Cropix
HAJDUČKA EUFORIJA

‘Prgava familija‘ izaziva zavist ostalih klubova: A ako Hajduk danas pobijedi, kreće prava invazija na Zagreb

Što se tiče raspoloživosti igrača, tu je stanje relativno dobro. Nedostaju već kronično Melnjak i Ferro...
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 02. prosinac 2023. 11:45

Razbuktala se hajdučka euforija uoči završnice prvog dijela prvenstva, s iznimnim zanimanjem pripadnici navijače obitelji "bijelih" čekaju utakmicu protiv Gorice na Poljudu, prve sljedeća, ali i posljednje u Splitu prije zimske stanke. Sasvim je izvjesno da će eventualna pobjeda Hajduka, šesta u nizu otkako je kormilo preuzeo trener Mislav Karoglan, izazvati pravu invaziju na Zagreb, najprije protiv Lokomotive, pa onda u super derbiju protiv Dinama.

A Mislav Karoglan, vrlo zatajni trener Hajduka, bez obzira na seriju pozitivnih rezultata stalno ponavlja:

- Sve dok god su bodovi u igri može Hajduk sve osvojiti. Ali ipak moramo nastojati ići tri, po tri. Svako gledanje preko jedne utakmice za mene je neozbiljno razmišljanje.

A što se tiče pritiska na račun činjenice kako su Bijeli, u odnosu na mnoge godine sada po prvi put u vodećoj ulozi i to s osjetljivom bodovnom prednošću, na Poljudu su jedinstveni u stajalištu:

- Bolje je da smo lovina, nego lovac.

image

Mislav Karoglan

PAUN PAUNOVIC Cropix

Radi se o spoznaji da su Bijeli tijekom dvije posljednje sezone ipak lovili prednost Dinama, iščekujući kiks Modrih, pa su se sami znali fatalno pokliznuti kad se nisu nadali, tako da ta strahovanja sada prepuštaju goniteljima. I nije da se potajno ne nadaju kako bi Rijeka i Dinamo na svojim gostovanjima u Osijeku, odnosno Koprivnici, mogli kiksati, ali se ipak konstatira:

- Uradimo mi naše, ono što moramo, a to je pobjeda protiv Gorice.

Iznimni respekt

Hajduk dočekuje velikogoričkog prvoligaša s iznimnim respektom. Uostalom, Gorica je četvrta na tablici, pa se susret sa škvadrom Dinka Jeličića tretira kao pravi derbi. Pritom je od posebnog značaja podatak da su Hajduk i Gorica u dosadašnjem tijeku prvenstva primili najmanje golova (po devet), dok je prednost Bijelih u odnosu na postignute golove (21-18) gotovo pa neznatna.

Poslije pobjede u Puli blagoglagoljivi Filip Krovinović, koji pod rukom aktualnog trenera igra sve bolje, pohvalio je svoju momčad riječima da "jedino mi punimo tribine", što je po njemu "zasluga naših igara". No, moglo bi mu se kontrirati i za sve bolje i učinkovitije igre "bijelih" istaknuti ulogu Karoglana, ali pogotovo kao naročito poticajnu ulogu sveukupne "prgave familije", koja svojim masovnim dolascima na tribine u ovom prvenstvu izaziva doslovno neskriveno divljenje nogometne javnosti, pa čak i doze zavisti kod rukovodstava drugih klubova.

Brojni izostanci

Brojke o superiornoj odanosti prema Bijelima su nepobitni argumenti: prosjek gledanosti nastupa Hajduka, kod kuće i u gostima, kreće se oko 15.000 gledatelja, dok ostali, bez sudjelovanja Hajduka, iznose jedva tri tisuće. Pogotovo je to uočljivo na utakmicama u Splitu, koje je do sada pratilo prosječno 22.500 gledatelja.

Što se tiče raspoloživosti igrača, tu je stanje relativno dobro. Nedostaju sada već kronično Dario Melnjak i Ferro, povremeno se događaju još poneki izostanci (u posljednje vrijeme s ozljedama kuburi Aleksandar Trajkovski), dok eventualno pitanje nastupa vratara Ivana Lučića, bez obzira na njegovu reprezentativnu formu, nikako ne bi moglo predstavljati problem obzirom na spremnost Lovre Kalinića da preuzme ulogu čuvara mreže.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. srpanj 2024 17:52