Filip Krovinović i Arijan Ademi moraju paziti da u idućoj utakmici ne dobiju karton

 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
UGLEDNA IMENA

Problemi za Dinamo i Hajduk uoči završnice, čak 15 igrača je u opasnosti da propusti derbi u zadnjem kolu

Devet igrača Dinama i šest igrača Hajduka je u opasnosti od trećeg žutog kartona
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. svibanj 2022. 13:59

Dinamo i Hajduk se bore za naslov prvaka. U boljoj su poziciji dva kola prije kraja Modri koji imaju 73 osvojena boda, dok Bili imaju četiri manje, odnosno 69. Dinamo već u idućem kolu, u susretu protiv Šibenika ima priliku pobjedom osigurati naslov, a onda slijedi veliki derbi u zadnjem kolu.

Ako Dinamo kiksa na Šubićevcu, a Hajduk slavi protiv Istre, bit će to pravi spektakl u zadnjem kolu kada Modri dočekuju Splićane u okršaju koji će odlučivati o prvaku. Čak i u slučaju da bude sve riješeno kolo prije kraja, derbi je uvijek derbi pa nije svejedno s kime istrčati protiv najvećeg rivala.

Upravo bi to mogao biti problem i jednima i drugima jer je ukupno 15 igrača iz oba kluba u opasnosti da propusti zadnje kolo. U supervažnoj utakmici sa Šibenikom čak devet Dinamovih igrača ima po dva žuta kartona, a idući bi ih isključio iz derbija s Hajdukom.

Žuti karton tako, žele li igrati u derbiju, ne bi trebali dobiti Arijan Ademi, Bartol Franjić, Amer Gojak, Luka Ivanušec, Deni Jurić, Dominik Livaković, Luka Menalo, Daniel Štefulj i Josip Šutalo, a puno bolje nije ni kod Hajduka gdje takva sudbina prijeti šestorici: Filipu Krovinoviću, Josipu Elezu, Lukasu Grgiću, Lovri Kaliniću, Emiru Sahitiju i Stefanu Simiću.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 08:19