Hajduk danas igra novu pripremnu utakmicu

 HAJDUK.HR
BIT ĆE I TV-PRIJENOSA

Problemi za Hajduk: Zbog tehničkih problema sa zrakoplovom kasnit će ogled s Francuzima

Trebali su Splićani put Francuske krenuti jutros, no kasnit će u polasku.
Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 21. prosinac 2022. 12:11

Zbog tehničkih problema sa zrakoplovom nogometaši Hajduka nisu poletjeli već jutros prema Francuskoj, kako je bilo predviđeno, nego ih čarter vodi u Auxerre tek danas u 14 sati.

Stoga će utakmica u Auxerreu započeti u 19.30 sati, dakle sat i pol kasnije nego li je bilo predviđeno.


Hajduk danas igra u Auxerreu, na stadionu Abbe Deschamps, u Francuskoj imaju “bijeli” novu kontrolnu utakmicu i tako odrađuju zamišljeni dio priprema i utakmica u prosincu.

“Bijeli” su nakon prekida prvenstva u prvoj polovici studenoga dobili odmor, ali su prionuli radu već 5. prosinca pod paskom trenera Mislava Karoglana. Trenirali su u Poljudu redovito, a minulog petka u prijateljskoj utakmici pobijedili su njemački Schalke sa 4:3.

Bila je to dopadljiva predstava, parada mnogih mladića iz redova Hajduka koji kucaju na vrata prve momčadi i vrijedna pobjeda koja je mogla biti izražena uvjerljivijom razlikom. Dok su izostali ozlijeđeni (L. i N. Kalinić, te Elez, Kalik) i reprezentativac Marko Livaja, šansu su zgrabili mnogi mladići od kojih se i večeras očekuje novi nastup i prezentacija na zanimljivom ispitu u Auxerreu.

Prije odlaska na put pred mikrofonima je bio Filip Krovinović, jedan od starijih koji igra ove utakmice, rekao nam je:

- Čeka nas već drugi pripremni susret u tjedan dana što nas veseli, očekujemo da će bit sigurno ozbiljan nogomet, tako se i pripremamo, želimo pobijediti kao što smo pobijedili i Schalke. Uvijek je bitno i lijepo pobjeđivati i mislim da mi to možemo.

Bila je to lijepa predstava protiv Schalkea i prezentacija mladih igrača?

- Baš sam pričao s dečkima kako si sretan kad pobijediš, kako smo se super osjećali u svlačionici poslije utakmice. Sretan si kad pobijediš i u prijateljskoj utakmici, bila je super izvedba. Treniramo puno, naporno i osjećamo se dobro, protiv Schalkea išli smo što se kaže cijelim životom na glavu. Išli smo u presing po cijelom terenu i mladi koji su ušli u igru puno su nam pomogli.

Još jedna pobjeda bila bi nagrada za rad?

- Kad se osjeća dobra atmosfera sve je lakše, treba ući u igru maksimalno ozbiljno, mi se uštimavamo i nadam se da ćemo u nastavku prvenstva bit samo bolji i bolji – rekao je Krovinović.

Hajduk vodi u Auxerre 22 igrača, uz otprije onih kojih nema fale i Grgić i Čoline zbog lakše ozljede.

Igra se s početkom u 19.30 sati, a tv-prijenos je na MaxSport1 kanalu.

Idu čarterom, odmah se vraćaju, pauza je potom do 27. prosinca, pa opet rade četiri dana...

Linker
03. svibanj 2024 06:30