TOM DUBRAVEC Cropix
PRESLAGIVANJE NA POLJUDU

Promjene u Hajduku za jadranski derbi! Leko ostaje vjeran svojoj ideji, ali znatno mijenja prvih 11

Rezultat i igra pokazat će koliko je bio u pravu i koliko je momčad uspjela pohvatati njegove zamisli
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. veljača 2023. 07:05

Očekivano, Ivan Leko ne mijenja svoju koncepciju nakon samo dvije utakmice.

Iako je susret u Puli ponudio slabog Hajduka upitne budućnosti u prikazanoj formaciji, ipak će po svemu sudeći Leko ostati vjeran svojoj ideji sustava 3-5-2. Ali, neke promjene će se dogoditi jer trener ne mijenja koncepciju, ali bit će izmjena u kadru. S novima ljudima i poznatom idejom do pobjede, to je geslo kojim se vodi Leko pred Rijeku. Rezultat i igra pokazat će koliko je bio u pravu i koliko je momčad uspjela pohvatati njegove zamisli.

Igrački je Hajduk podbacio u Puli jer razvidno je da su nogometaši ipak bili u negativnom fokusu. Vjerojatno nisu svi bili na svojim prirodnim pozicijama, na kojima mogu najviše pružiti, ali nema opravdanja za izvedbu prikazanu na Drosini. Tri promjene koje se naziru stižu nam redom na desnoj strani. Od stopera, preko bočnog do veznog. Jasno, naziru se kao logična rješenja, ali Lekina je zadnja.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Stefan Simić odigrao je na desnom stoperu u Puli, ali za Rijeku se vraća Awaziem i jasno je da će Nigerijac ući u tercet stopera zadnje linije. Međutim, ne bi trebao ni Simić preseliti na klupu, već bi svojim iskustvom trebao pružiti doprinos u ulozi središnjeg, korektivnog stopera s dva asistenta Awaziemom i Prpićem. Mladi, 18-godišnji stoper, tek je počeo dobivati prigodu u kontinuitetu, a kako će se talent “brusiti” ako ne bude stalno u pogonu.

Na desni bok trebao bi se vratiti Dino Mikanović, koji je na Drosini počeo s klupe. Standardni desni bek u 4-3-3 ispao je iz startne postave sustava 3-5-2, međutim, ni Sahiti nije taj, a Lovrencsics nije u formi koja bi jamčila da može tjelesno odraditi zahtjevnu trkačku ulogu na visokoj razini i gotovo kompletnu utakmicu. Sahiti nije desni “wing back”, najbolji je na desnom krilu, ali kako Leko ne igra s krilima, Sahitijeva energija dobro bi mu došla u “buđenju” uspavanog i prilično usporenog veznog reda. Anthony Kalik na klupu, a Sahiti na desnom veznom? I treća promjena se doima kao logična opcija.

U napadu ostaje Mlakar s Livajom, sve dok Nikola Kalinić ne bude spreman barem za 60 minuta pravog “fajterskog” nogometa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:39