PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
SVE VIŠE ZARAŽENIH

Propao veliki plan: Hajduk otkazao važne pripreme i fantastičan okršaj s europskim velikanom

‘Imamo situaciju da je ukupno 10 igrača i članova stožera pozitivno na Covid 19‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. siječanj 2022. 15:05

Neminovno se dogodilo, Hajduk je otkazao zimske pripreme u portugalskom Carveoiru. Uprava i sportski segment kluba donijeli su u četvrtak poslijepodne odluku o otkazivanju planiranih priprema u Portugalu gdje su prva momčad i stožer trebali boraviti od 8. do 23. siječnja. Samu odluku prokomentirao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

- Imamo situaciju unutar momčadi gdje je utvrđeno da je ukupno 10 igrača i članova stožera pozitivno na Covid 19. S druge strane, Ajax je također potvrdio da napušta trening kamp u Portugalu, dok su Servette otkazale put čime su automatski otpale i planirane prijateljske utakmice. Iz tih razloga, ali prvenstveno zbog zaštite samih igrača i članova stručnog stožera, klub je donio odluku da se neće otputovati na drugi dio priprema u Portugal, već će se nastaviti trenirati u Splitu. Liječnička služba od samog početka provodi pojačani nadzor, ali nažalost, situacija u Hrvatskoj i svijetu je takva da su u posljednjim danima zabilježeni rekordni slučajevi, a to nije zaobišlo ni nas ni druge klubove tako da su brojne momčadi prisiljene otkazati svoje pripremne baze. Želim napomenuti kako smo na samom početku planiranja predvidjeli i itekako bili svjesni opcije otkazivanja priprema te su naši troškovi pokriveni osiguranjem.

Sportski direktor se dotakao i nastavka priprema te prijateljskih utakmica uoči nastavka sezone.

- U idućim danima obavijestit ćemo javnost o planiranim aktivnostima te prijateljskim susretima, a do tada treniramo u Splitu, na svom terenu. Svim zaraženima želim što brži oporavak i povratak aktivnostima, a liječnička služba kluba će nastaviti provoditi pojačani nadzor kao i do sada kako bi se zaštitili i ostali igrači, stožer te ostali djelatnici - kazao je sportski direktor Hajduka.

Jasno, najzanimljivije pitanje je kako će Hajduk uopće organizirati vrijeme u ostatku zimskih priprema, u sljedeća tri tjedna. Za danas (petak) planiran je povratak treningu, ali postoji opravdana bojazan da će se povećati broj pozitivnih na COVID 19. Četvrtak je bio dan bez treninga, ali danas kada se igrači pojave na Poljudu morat će prvo proći testiranje na koronavirus, a tek onda pristupiti vježbanju. Ukoliko se ne poveća broj zaraženih nastavit će se s momčadskim treningom na Poljudu, ali u suprotnome također je razvidno što slijedi.

Trenutno je sedam igrača u covid protokolu, a bude li novih pozitivnih slučajeva nije isključeno da se i prekine s kolektivnim treningom. Sedmorica igrača koji su u srijedu dobili pozitivan test izlaze iz izolacije tek 16. siječnja, ali situaciju će dodatno zakomplicirati potencijalni novi slučajevi koji se nažalost realno očekuju. U takvom scenariju, Hajduk bi sa kompletnim treninzima mogao ozbiljno početi tek za 10 dana. Zbog svega navedenog, ne razmišlja se o prijateljskim utakmicama niti o nekom novom odlasku na mini-pripreme izvan Splita. Propali su svi ambiciozni planovi tijeka zimskih priprema, Hajduk je u okovima korone prisiljen gledati dan po dan i uz puno strpljenja čekati da se pandemija povuče iz poljudske svlačionice.

Umjesto Ajaxa, Servettea i Slavije zasada ostaje samo opcija međusobnog igranja kao u ljeto 2020. kada je u kratkom razdoblju između dvije sezone Igor Tudor uigravao momčad kroz trening dvoboje dviju ekipa na Poljudu. Drugog izbora trenutno nema ni Dambrauskas. Čak štoviše, Litavac je u još težoj situaciji, jer prvo mora imati mogućnost okupiti kompletnu momčad na Poljudu, a tek onda razmišljati o uigravanju kroz test utakmice. Zato je trenutno samo zadravlje u prvom planu, a sva ostala pitanja u svezi zimskih priprema u sjeni su oporavka igrača i stožera zaraženih koronavirusom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 11:15