DAMIR KRAJAC Cropix
PRIJATELJSKA UTAKMICA

Prva pobjeda Hajduka na pripremama u Sloveniji, bijeli dragulji briljirali protiv Ukrajinaca

U trećoj utakmici na pripremama u susjednoj državi, nogometaši Hajduka došli su do prve pobjede
Piše: Toni RoićObjavljeno: 09. srpanj 2024. 13:44

HAJDUK RUH LVIV 3: 1

RADOMLJE Nogometni kamp Radomlja. Gledatelja 50. Sudac: Jure Žagar.

STRIJELCI: 1:0 - Šošić (35), 1:1 - Pritula (62), 2:1 - Durdov (66), 3:1 - Skoko (72).

HAJDUK: Kalinić - Hrgović, Prpić, Elez, Melnjak - Krovinović, Jurak (od 46. Skoko) - Brajković, Šošić, Durdov - Antunović (od 70. minute: Lučić, Moufi, Šarlija, Uremović, Diallo, Capan, Đolonga, Pukštas, Sahiti, Livaja).

Trener: Gennaro Gattuso

RUH: Ledvij - Sich, Sliubuk, Kholod, Didik - Roman, Pidgurski, Pritula - Runich, Krasnopir, Liah (još su igrali: Sliusar, Nepepiev, Brener).

Trener: Vitalij Ponomariov


Za oproštaj od Slovenije, Hajduk je nakon poraza od Radomlja i remija protiv Šahtara, upisao pobjedu 3:1 protiv ukrajinskog Ruha. Pogotke su postigli tri mlada igrača, Madžid Šošić, Bruno Durdov i Noa Skoko, a njihova prezentacija najveći je dobitak pete Hajdukove test-utakmice ovoga ljeta.

U trećoj i posljednjoj provjeri na slovenskom tlu, Hajdukov trener Gennaro Gattuso suprotstavio je ukrajinskom prvoligašu Ruhu iz Lviva pomlađenu momčad, koju su predvodili četvorica iskusnijih igrača i to vratar Kalinić, te Elez, Melnjak i Krovinović. Zbog izvrnuća zgloba na treningu nije konkurirao za nastup Niko Sigur, koji neće moći nastupiti ni na glavnoj provjeri u srijedu u Grazu protiv turskog Fenerbahčea.

Bijeli su u utakmicu po velikoj vrućini u Radomlju krenuli nešto usporenije, pa su Ukrajinci u početnih petnaestak minuta radili pritisak i bili više u napadu, ali što je vrijeme odmicalo, to je Hajduk preuzimao inicijativu, a Ukrajinci su bili osuđeni na povremene pokušaje kontranapada. Odličnu priliku za vodstvo Splićani su imali u 22. minuti. Roko Brajković se odlično probio po lijevoj strani i onda servirao idealnu loptu za Brunu Durdova, ali mladi napadač nije uspio poentirati s kojih osam metara i pucao je pokraj okvira vrata. Nastavio je Hajduk u dobrom ritmu i nagrada je stigla u 35. minuti. Opet je proradila "palla coperta", zajednički pritisak na loptu koji je krenuo već na vratara Ledvija, koji je pogriješio, a Durdov je uposlio Madžida Šošića, čiji prizemni udarac s petnaestak metara donosi Splićanima prednost 1:0. U zadnjem napadu u prvom poluvremenu mogao se u strijelce upisati i Mate Antunović, ali pucao je zamalo preko grede.

Na početku drugog dijela Gattuso je obavio tek jednu izmjenu, umjesto Juraka ušao je Noa Skoko, a nastavio je Hajduk sa sigurnom igrom, uz pokoju prijetnju za ukrajinskog vratara. Ipak, u 62. minuti potkrala se greška u obrani Bijelih, nije dobro ispucana lopta do koje dolazi Pritula i sjajnim udarcem ljevicom s vrha šesnaesterca pogađa u lijeve rašlje. Doista neobranjivo za Kalinića, ali brzo je Hajduk uzvratio i samo četiri minute vratio vodstvo. Bruno Durdov odlučio je iskopirati Pritulu, najprije je zavaljao čuvara, a onda lijevom nogom sa 17 metara loptu poslao u lijeve rašlje. Nadavao se Durdov golova u mlađim kategorijama Hajduka, a kada bi se rodio golegeter za prvu momčad Hajduka, bio bi to najveći dobitak ovih priprema, iako treba reći da će Kaštelanin (nekad je živio u Sućurcu, sad u Lukšiću) tek u prosincu napuniti 17 godina. Gol i asistencija protiv Ruha itekako će se pamtiti, pa neka Gattuso sad odlučuje.

U 72. minuti još jedan Hajdukov talent Noa Skoko potpisao je treći pogodak. I ovaj put iznuđena je pogreška vratara Ruha, Skoko je došao do lopte ušao u šesnaesterac i sigurno zabio za konačnih 3:1. Poslije utakmice igrači Hajduka su otputovali u Graz, gdje će sutra od 19 sati igrati s Fenerbahčeom, kojeg vodi Jose Mourinho. (tr)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 04:17